Translate

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Προσβολή στον Χριστό από την Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας: Aνέβασε θεατρική παράσταση με τη Γέννηση του Ιησού με «queer» ΛΟΑΤΚΙ σόου!

 Η Μαρία και ο Ιωσήφ παρουσιάζονται ως ζευγάρι λεσβιών που αναζητούν ένα πανδοχείο, συν ένα σόου με drag queen, κι όλα αυτά πλαισιωμένα μουσικά από τη «φεμινιστική χορωδία και κολεκτίβα παραστάσεων Heart Choir».

Ενώ η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι έθεσε τα Χριστούγεννα υπό την ειδική προστασία του κράτους με νόμο, η αντίθετη προσέγγιση ακολουθείται στην εξαιρετικά ανεκτική Γερμανία: στο Βερολίνο, η ιστορία των Χριστουγέννων γιορτάζεται πλέον ως

«queer nativity play» υπό την αιγίδα της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD) – και διαφθείρεται.

Η Μαρία και ο Ιωσήφ παρουσιάζονται ως ζευγάρι λεσβιών που αναζητούν ένα πανδοχείο, συν ένα σόου με drag queen, κι όλα αυτά πλαισιωμένα μουσικά από τη «φεμινιστική χορωδία και κολεκτίβα παραστάσεων Heart Choir»: έτσι γιορτάστηκε η παραμονή των Χριστουγέννων στην εκκλησία της Γαλιλαίας στο Berlin-Friedrichshain.

Όπως αναφέρει το newsfire.gr, Η παράσταση της γέννησης αφηγείται το ταξίδι της Τζόζι και της Μέρι, ενός θηλυκού ζευγαριού εραστών από μια αγροτική περιοχή περιμένει απροσδόκητα παιδί. Φοβούμενο την απόρριψη και την έλλειψη υποστήριξης, το λεσβιακό ζευγάρι αναζητά συντροφιά και ένα νέο σπίτι στη μεγάλη πόλη. Μόλις φτάνουν εκεί, συνειδητοποιούν ότι πολλές πόρτες είναι κλειστές. Βρίσκουν ένα απλό μέρος για να μείνουν, όπου το παιδί βλέπει το φως του κόσμου μια σκοτεινή χειμωνιάτικη νύχτα.

Η διαδικτυακή πύλη evangelisch.de ανέφερε, περιγράφοντας την εκδήλωση: «Μετά το παιχνίδι της γέννησης, γίνεται ένα πάρτι με παράσταση τραγουδιών και κοινό γεύμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν χριστουγεννιάτικη ευλογία από την πάστορα Τζασμίν Ελ-Μάνι. Η παράσταση της φάτνης χρηματοδοτείται από τα κονδύλια καινοτομίας της εκκλησίας»“.

Η Ευαγγελική Εκκλησία έδωσε μια εξήγηση για την εκδήλωση αυτή την παραμονή των Χριστουγέννων: «Η φεμινιστική χορωδία και η συλλογικότητα ερμηνείας Heart Choir του Βερολίνου θέλει να χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να απευθυνθεί σε ανθρώπους που αποκλείονται από την παραδοσιακή εικόνα της πυρηνικής οικογένειας τα Χριστούγεννα και γι' αυτό συχνά περνούν αυτό το βράδυ μόνοι τους».

Η Εκκλησία της Γερμανίας δε έχει μέχρι τώρα δώσει εξηγήσεις ως προς το γιατί η βιβλική παράδοση πρέπει να καμφθεί και να διαστρεβλωθεί εντελώς βλάσφημα για τον σκοπό αυτό.

Δείτε επίσης: Τὰ Συχαρίκια (Διήγημα)

Από το pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου