Translate

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Έξυπνο gadget εντοπίζει κοριούς σε δωμάτια ξενοδοχείων και ειδοποιεί για καθαρισμό

 Η σύγχρονη τεχνολογία δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος πολλές τουριστικές μονάδες σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. 

Πρόκειται για gadget που βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος κοριών στα ξενοδοχεία του Παρισιού και θα χρησιμοποιήσουν τώρα οι ξενοδόχοι του Λονδίνου και της Βρετανίας γενικότερα ευελπιστώντας σε μια εορταστική περίοδο χωρίς την παρουσία στα δωμάτια των ανεπιθύμητων ζωυφίων.

Η συσκευή, που

κατασκευάστηκε από την εταιρεία Spotta με έδρα το Κέιμπριτζ, είναι ένας «λοβός ανίχνευσης» που εγκαθίσταται διακριτικά κάτω από το στρώμα.

Το σύστημα τραβάει φωτογραφίες και χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους αναγνώρισης εικόνων εντοπίζει την παρουσία κοριών. Αν εντοπιστούν κοριοί αποστέλλεται ένα email στο προσωπικό του ξενοδοχείου που τους ειδοποιεί για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες δίνοντάς τους την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα άμεσα.

Οι δημιουργοί του gadget υποστηρίζουν ότι δεν είναι ορατό στους πελάτες των δωματίων και ότι δεν υπάρχουν καλώδια, ήχοι ή οσμές από αυτό. Η Spotta αποκάλυψε ότι τριπλασίασε τις ετήσιες πωλήσεις της σε μόλις δύο μήνες και πέτυχε μια επένδυση 3 εκατομμυρίων λιρών, αφού βοήθησε στην αντιμετώπιση της κρίσης κοριών στο Παρίσι.

Δείτε επίσης: ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 83η συνέχεια. Η αρρώστια της Αναστασίας)

«Το ποσοστό των ερωτημάτων και των πωλήσεων μας στον κλάδο της φιλοξενίας και των μεταφορών έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Η Spotta έχει προστατεύσει πάνω από τρία εκατομμύρια διανυκτερεύσεις δωματίων  και οι συνδρομές της έχουν τριπλασιαστεί από τον Οκτώβριο λόγω της μοναδικής ικανότητας της να αποτρέπει το ξέσπασμα σε αντίθεση με την δαπανηρή φύση της αντιμετώπισης των συνεπειών» αναφέρει η εταιρεία. Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Λονδίνο Bankside Hotel έχει εγκαταστήσει 225 τέτοια gadgets στα δωμάτια του.


Naftemporiki.gr

Από το maradclub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου