Translate

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Νέα «χαστούκια» από ΗΠΑ «γονατίζουν» τον Ερντογάν: «Θα χρησιμοποιήσει τα F-35 κατά της Ελλάδας»

Τι και αν ο Ερντογάν έχει… γονατίσει από τα απανωτά «χαστούκια» που δέχεται το τελευταίο διάστημα - φθάνοντας μάλιστα σε σημείο να παρακαλά τους συμπατριώτες του να μετατρέψουν τα ευρώ και τα δολάρια που κρύβουν κάτω από το μαξιλάρι τους (!) σε τουρκικές λίρες, σε μια προσπάθεια απελπισίας για να διασωθεί η οικονομία της χώρας - τα «χτυπήματα», με σκοπό να τον...
ξαπλώσουν κάτω τελείως, δεν έχουν σταματημό.
Τελευταίοι… δράστες, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά τέσσερις Αμερικανοί Γερουσιαστές, οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας, με δηλώσεις «βόμβα» εναντίον του «Σουλτάνου» που δείχνει πιο αδύναμος από ποτέ.
Ο λόγος αρχικά για το Γερουσιαστή Μπραντ Σέρμαν, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να μην πουλήσει στην Τουρκία του Ερντογάν τα F-35 γιατί «δεν θα τα χρησιμοποιήσει στη μάχη κατά της τρομοκρατίας αλλά κατά της Ελλάδας»!
Το video μάλιστα με την τοποθέτηση του Σέρμαν ανέβασε την Κυριακή 27/05 στο twitter ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά ανέβασε άλλα τρία.
Ο Σέρμαν εξέφρασε την ελπίδα η αμερικανική κυβέρνηση «να εμποδίσει τη πώληση του F-35. Δεν είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί κατά τρομοκρατών. Είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας. Ελπίζω τουλάχιστον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παραμείνει ουδέτερο», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας μάλιστα «τις σφαγές εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, Σύρων θυμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην αρχή του προηγούμενου αιώνα».

«Εχθρός μας ο Ερντογάν»
Στο πλευρό του Σέρμαν τάχθηκε και ο Γερουσιαστής Ντάνα Ροχραμπάχερ, ο οποίος, όχι μόνο αποκάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας εχθρό των ΗΠΑ, αλλά ζήτησε από τον Μάικ Πομπέο να τον αντιμετωπίσει ως τέτοιον, στηρίζοντας τους Κούρδους!
«Χαίρομαι που πλέον έχουμε μια κυβέρνηση και έναν υπουργό όπως εσείς, που ξέρουν ότι δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους εχθρούς σαν να είναι φίλοι μας. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους εχθρούς ως εχθρούς και τους φίλους ως φίλους, όχι το αντίθετο. (…) Ήλπιζα ότι θα στηρίζαμε τους Κούρδους. Ο Ερντογάν έχει γίνει εχθρός μας. Δεν είναι φίλος μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
-->
Στο ίδιος μήκος κύματος και ο γερουσιαστής Άλμπιο Σάιρς, ο οποίος ζήτησε από τον Μάικ Πομπέο να επανεξεταστεί το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.
Όταν μάλιστα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την Τουρκία χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, του… υπενθύμισε πως «ελπίζω να μην σκέφτεστε να τους δώσετε τα F-35 στο μέλλον. Δίνουμε, δίνουμε, δίνουμε και μας χαστουκίζουν όταν τους χρειαζόμαστε!».
Ο Γερουσιαστής Κρις Σμιθ απαίτησε, τέλος, από τον Πομπέο, να συμπεριλάβει την Τουρκία στον κατάλογο με τις χώρες ιδιαίτερης ανησυχίας (Country of Particular Concern) για παραβίαση των θρησκευτικών δικαιωμάτων.
«Ελπίζω πως έτσι θα προσδιοριστεί και ο Ερντογάν στην Τουρκία για ό,τι έχει κάνει κατά των ορθόδοξων και πολλών άλλων», υπογράμμισε.
Δείτε περισσότερα στο newsbomb
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου