Translate

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Algi: «Φυλακές» για τους ανθρώπους και στον Άρη (ΦΩΤΟ)

O Ισπανός αρχιτέκτονας, Μanuel Monteserin Lahoz,
κέρδισε πρόσφατα το πρώτο βραβείο σε «πλανητικό» διαγωνισμό της NASA σε σχέση με τον σχεδιασμό μιας διαστημικής πόλης, μίας οικολογικής διαστημικής πόλης με το όνομα Αlgi.

Συγκεριμένα, η ΝΑSA προκήρυξε διαγωνισμό που απευθυνόταν σε πανεπιστημιακές ερευνητικές ομάδες μηχανικών, αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών από όλο τον κόσμο, για το σχεδιασμό μιας πόλης ενός εκατομμυρίου κατοίκων στον Άρη. Ο Manuel μαζί με τους
φοιτητές του από το ΙED (Εuropean Institute of Design) συμμετείχαν κερδίζοντας το βραβείο για το καλύτερο πανεπιστημιακό πρόγραμμα καθώς και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία εσωτερικού σχεδιασμού, μεταξύ 332 προτάσεων για αρχιτεκτονική μελέτη που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο.
Όπως αναφέρει το Athensvoice, για να «χτίσει» την διαστημική  πόλη του ο Manuel σκέφτηκε ένα εκατομμύριο γήινους να μετοικούν άμεσα στον Άρη. Πρέπει να αναπνέουν, να τρέφονται, να ζουν κανονικά και να διαχειριστούν τα απόβλητα τους.«Σήμερα υπάρχει επαρκής τεχνολογία» λέει και επιστρατεύει τις πιο προηγμένες τεχνικές όπως τις βιολογικές μεμβράνες για τη δημιουργία ατμόσφαιρας, μικροφύκια που μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ενέργεια (εξ ού και το όνομα της πόλης), 3D εκτυπωτές για το χτίσιμο των σπιτιών από ανακυκλωμένο πλαστικό, drones για τη μεταφορά υλικών και όλα αυτά με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. «Η πόλη προορίζεται για το 2150 και για την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένος προϋπολογισμός» σημειώνει, «καθώς αποτελεί θέμα το πόσο αξίζει ή κοστίζει μια πόλη εκτός γης».
-->
Με λίγα λόγια μια διαστημική πόλη-γκέτο που θα μαντρώνει τους ανθρώπους σε ένα ωραιότατο κελί με όλες τις ανέσεις αλλά και πλήρη έλεγχο-παρακολούθηση.
Από το el.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου