Translate

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Τα 5 Γενη και το Σφραγισμα του Χρονου

Η Χρονολογηση,μια εννοια η οποια θα επρεπε να Λεγει για τον Χρονο ,εχει εκπεσει στην εποχη μας ,σε μια ερμητικα γραμμικη αναφορα η οποια απλως μιλα για την Ιστορια του Ανθρωπου.Δηλαδη για την καθημερινοτητα του.Και ομως παρα αυτη την εκπτωση της, διεκδΙκει να ορισει εκ νεου το Ανθρωπινο Γιγνεσθαι.

Οι Προγονοι μας γνωριζαν οτι
η Πορεια του Ανθρωπου εξελισσεται μεσα απο Κυκλους .Καθε Κυκλος γεννα την θετικη Δυναμικη του αλλα και την αρνητικη, και μετα απο ενα καταστροφικο γεγονος κλεινει. για να ξεκινησει ενας νεος Κυκλος.Οι Κυκλοι παραμενουν παντα ομοκεντροι,με Κεντρο αναφορας τους την Αρχη των Παντων.Οσο ο Κυκλος βρισκεται κοντυτερα στο Κεντρο τοσο το Γενος που τον προσδιοριζει ομοιαζει και περισσοτερο προς το Θειο.Οσο ο Κυκλος απομακρυνεται απο το Κεντρο τοσο και το Γενος του γινεται ατελεστερο. Ετσι το πρωτο Γενος το ονομαζαν Χρυσο.Ηταν το Γενος το οποιο,οπως χαρακτηριστικα μας Λεει ο Ησιοδος, ο Συγχρονος μας Ιστορικος ,ειχε απειραχτη την Ψυχη του.
Ο πεμπτος Κυκλος.του Σιδερενιου Γενους αναναλογει σε μας οπως και στον Ησιοδο και γι αυτο αναθεματιζει τον εαυτο του που γεννηθηκε τωρα.Προφητευει δε, τα επερχομενα δεινα του Γενους μας και την καταστροφη του

Γνωριζοντας λοιπον οι Προγονοι μας τον βασικο Κορμο στον Χαρτη του Χρονου,μπορουσαν να προσδιορισουν και τον δικο τους Ιστορικο Χρονο μεσα σ αυτον.Μονο που αυτος ο Χαρτης ηταν Πολυδιαστατος.
Συνεχιζεται…..

ΕΙΡΗΝΗ Π
Από το katohika
-->
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου