Translate

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Μπορούν τα παράλληλα σύμπαντα να εξηγήσουν το φαινόμενο Déjà Vu;

Είχατε ποτέ αυτή την εμπειρία;
Είναι το αίσθημα ή η αίσθηση ότι κυριολεκτικά έχετε "ήδη δει" ή αντιμετωπίσει μια τρέχουσα κατάσταση.
Πρόκειται για ένα μάλλον κοινό, αλλά ελάχιστα κατανοητό φαινόμενο. Οι περισσότεροι αισθανθήκαμε ότι έχουμε βιώσει κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. "Είμαστε τώρα σε μια νέα θέση αλλά ήμασταν εκεί πριν
λίγο".
Μέχρι πρόσφατα, αυτή η αίσθηση ήταν ενταγμένη στις παραφυσικές και νευρολογικές διαταραχές .
Μια άλλη ενδιαφέρουσα πιθανότητα είναι ότι υπάρχει μια κρυμμένη σύνδεση μεταξύ αυτών που παρατηρούμε και την ύπαρξη παράλληλων συμπάντων.
Τα τελευταία χρόνια, καθώς περισσότεροι επιστήμονες έχουν αρχίσει να μελετούν αυτό το φαινόμενο, έχουν έρθει στο φως αρκετές θεωρίες, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν αποτελεί πρόβλημα στο σύστημα μνήμης του εγκεφάλου μας.
Οι ψυχολόγοι έχουν υποδείξει ότι έχουν ήδη διαπιστωθεί πότε συγκεκριμένες πτυχές μιας τρέχουσας κατάστασης μοιάζουν με ορισμένες πτυχές προηγούμενων καταστάσεων.
Εάν συμπέφτουν τα στοιχεία της νέας και της παλιάς κατάστασης, έχουμε ένα έντονο συναίσθημα εξοικείωσης.
Πολλές φορές οι εναλλακτικές εξηγήσεις που δίνουμε συνδέονται με μνήμες του παρελθόντος, τη διόραση, ή μια ενδεικτική μυστικιστική ένδειξη ολοκλήρωσης μιας κατάστασης στο ταξίδι της ζωής.
Όποια και αν είναι η εξήγηση, είναι σίγουρα ένα καθολικό φαινόμενο για τους ανθρώπους και η θεμελιώδης αιτία του εξακολουθεί να είναι μυστήριο.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα πιθανότητα είναι ότι υπάρχει μια κρυμμένη σύνδεση του déjà vu, και της ύπαρξης παράλληλων συμπάντων.
Όπως ήδη κάποιοι γνωρίζουν, υπάρχουν πολλά παράλληλα σύμπαντα. Ο διάσημος καθηγητής φυσικός Steve Weinberg, υποστηρίζει την ιδέα ενός multiverse.
Ο Weinberg λέει ότι υπάρχει ένας άπειρος αριθμός παράλληλων πραγματικοτήτων που συνυπάρχουν στον ίδιο χρόνο.
Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά ραδιοκύματα που μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο από απομακρυσμένους σταθμούς. Το γραφείο, το αυτοκίνητο, ή το σαλόνι σας είναι γεμάτο από αυτά τα ραδιοκύματα, και συνυπάρχουν μαζί σας την ίδια στιγμή,στο ίδιο δωμάτιο.
Ωστόσο, εάν ενεργοποιήσετε ένα ραδιόφωνο, μπορείτε να ακούτε μόνο μία συχνότητα τη φορά. Αυτές οι άλλες συχνότητες δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο μεταξύ τους.
Κάθε σταθμός έχει διαφορετική συχνότητα, διαφορετική ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, το ραδιόφωνο σας μπορεί να μεταδίδεται μόνο σε μια στιγμή.
Ομοίως, στο δικό μας σύμπαν συντονίζουμε τη συχνότητα που αντιστοιχεί στη φυσική μας πραγματικότητα. Υπάρχει όμως ένας απεριόριστος αριθμός παράλληλων πραγματικοτήτων που συνυπάρχουν μαζί μας στην ίδια αίθουσα, αν και δεν μπορούμε να συντονιστούμε.
Το ραδιόφωνο σας είναι συντονισμένο να έχει μια συγκεκριμένη συχνότητα και ως εκ τούτου ένα μόνο ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά το σύμπαν μας αποτελείται από άτομα που δεν ταλαντεύονται σε μία μόνο συχνότητα.
Τα σύμπαντα δεν είναι συνήθως σε φάση που δονούνται με την ίδια συχνότητα, αλλά όταν γίνεται, θεωρητικά είναι δυνατή η ταυτόχρονη "μετακίνηση του χρόνου των κόσμων" .
Ο Δρ. Kaku μας λέει ότι είναι πιθανό το γεγονός, ότι όταν βιώνουμε ένα παράλληλο σύμπαν, ίσως έχουμε ήδη ρίξει μια ματιά από το παράθυρο σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Από το el.gr
-->
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου