Translate

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Η «μάσκα» που θα κρατά τους ανθρώπους «δεμένους στον καναπέ» (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογική… πρόοδος έχει οδηγήσιει τους ανθρώπους στο να αποφεύγουν την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.
Πλέον, οι ερευνητές βρήκαν τρόπο, προκειμένου να μείνουμε «κοινωνικοί», ωστόσο «καρφωμένοι» στον καναπέ, χωρίς να χρειαστεί να αφήσουμε την «άνεση του σπιτιού μας».
Αυτό θα αφορά προφανώς κυρίως την
μεσαία τάξη, η οποία μπορεί οικονομικά να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους «ανέσεις», έτσι ώστε αντί να αντιδρά, να μένει «καρφωμένη» στον καναπέ.

Σύμφωνα με το Vice, το οποίο επικαλείται το New York Magazine, o Γιαπωνέζος ερευνητής, Jun Rekimoto, παρουσίασε το νέο του τεχνολογικό επίτευγμα που ονομάζεται ChameleonMask στο συνέδριο EmTech, που διοργανώνει το ΜΙΤ Tech Review.
Η τεχνολογία «χρησιμοποιεί έναν πραγματικό άνθρωπο ως αντικαταστάτη του χρήστη της», δίνοντάς του «μια οθόνη σε σχήμα μάσκας που δείχνει live το πρόσωπο του χρήστη και ένα φωνητικό κανάλι για να μεταδίδει τη φωνή του».
O Rekimoto περιγράφει την εμπειρία του να χρησιμοποιείς την ChameleonMask ως κάτι «απροσδόκητα φυσιολογικό»!

Ένα παράδειγμα που δίνουν είναι το παρακάτω:
«Σου λέει ο φίλος σου πως χρειάζεται βοήθεια στη μετακόμιση, αλλά δεν θέλεις να κουβαλάς κούτες όλη μέρα. Προσλαμβάνεις, λοιπόν, κάποιον να κάνει την μετακόμιση για σένα, ενώ στη φάτσα του φαίνεται το πρόσωπο σου μέσα από την ChameleonMask και εσύ είσαι στο αναπαυτικό σου κρεβάτι και τον ενθαρρύνεις αραχτός. Ο γιoς σου έχει έναν αγώνα στον οποίο δεν θα καταφέρεις να πας; Κάποιος φορώντας την ChameleonMask θα πάει να κάτσει στην εξέδρα, ώστε να μπορείς να ζητωκραυγάζεις από μακριά. Η ChameleonMask προτείνει να προσλαμβάνεις αντικαταστάτη που έχει παρόμοιο τύπο σώματος με τον δικό σου, για ακόμη μεγαλύτερη ταύτιση».
Πως σας φαίνεται μια τέτοια κοινωνία; Τι λέτε ενισχύει την ανθρωπιά ή τις «μηχανικές συμπεριφορές» ρομποτοποιημένων ανθρώπων, με «υπαλλήλους» να τους υπηρετούν;
Θα αφήσουμε τις απαντήσεις σε  εσάς!
Από το el.gr
-->
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου