Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Το ψήφισμα για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και το χρονικό! «Η λαϊκή συνέλευση, αποφασίζει και εντέλλεται…»

- Με ψήφισμα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη - Ζητούν τη μη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων - Σύμφωνα με την αστυνομία 90.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για την Μακεδονία ενώ οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως οι διαδηλωτές ήταν 500.000 - Καβαλάρηδες βρακοφόροι και απόγονοι των Μακεδονομάχων άφησαν το "στίγμα" τους στο συλλαλητήριο - Το "παρών" έδωσαν
πολλοί πολιτικοί - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Με ψήφισμα για να μην χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» από τα Σκόπια ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (21.01.2018).  Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής της διοργάνωσης, Όθων Ιακωβίδης, ανέγνωσε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.
Ο ίδιος έκανε λόγο για «λαϊκή συνέλευση» και προειδοποίησε ότι «η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του λαού στην εντολή αυτή του λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία».

Ολόκληρο το ψήφισμα για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Σήμερα, την 21η Ιανουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή  Συνέλευση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, για να αποφασίσει για τη θέση τού έθνους επάνω στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας τού μεγάλου αυτού ονόματος του,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ
προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα «Ελλάς».
Το όνομα αυτό, που είναι η ταυτότητα του έθνους, αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα των ενδοξότερων σελίδων στην παγκόσμια ιστορία. Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή  Συνέλευση, δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων,  κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.
Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού,  θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία. 
Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.
Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την  Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, την 21η Ιανουαρίου 2018.

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Το χρονικό

Το απόγευμα της Κυριακής (21.01.2018) περίπου στις 18:00 ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο, για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κεντρικό σύνθημα, «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας οι διαδηλωτές ήταν περίπου 90.000, ωστόσο, οι διοργανωτές μιλούν για 500.000.
Το συλλαλητήριο άρχισε με τον εθνικό ύμνο και ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο. 
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 με χαιρετισμούς από εκπροσώπους ομοσπονδιών και συλλόγων και συνεχίστηκε με ομιλίες.
-->
Η εξέδρα είχε φόντο το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις εργασίες προετοιμασίας πήρε μέρος πλήθος εθελοντών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος αποθεώθηκε από το πλήθος. 
Δείτε περισσότερα στο newsit
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου