Translate

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Οι επιστήμονες βρήκαν το κλειδί για να κάνουν τον εγκέφαλο να μένει νέος;

Πηγή της νιότης; Θαύμα των ουρανών; Όχι, είναι πραγματικά απλά έξυπνοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ που προσπαθούν να αποτρέψουν τη γήρανση του εγκεφάλου μας.
Μια ομάδα βιολόγων πραγματοποίησε πειράματα με μεταγγίσεις αίματος σε ποντίκια και βρήκε μια πρωτεΐνη που μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση στα
τρωκτικά, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο bioRxiv.org.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι η πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για αυτό είναι γνωστή ως VCAM1. Αλληλεπιδρά με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ως απάντηση στη φλεγμονή.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι βιολόγοι παρατήρησαν ότι το παλαιό αίμα μπορεί να ωριμάσει πρόωρα τους εγκεφάλους των νεαρών ποντικών και οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η VCAM1, που βρίσκεται στα κύτταρα που αποτελούν εμπόδιο μεταξύ του εγκεφάλου και του αίματος, μπορεί να είναι ο λόγος.
Με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα ποντίκια και οι άνθρωποι γερνούν, τα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης κυκλοφορούν στην αύξηση του αίματος, σύμφωνα με τον ερευνητή του Alzheimer Tony Wyss-Coray στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Αυτός και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι το… πείραγμα της VCAM1 μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου.

Κατασκεύασαν γενετικά το πλάσμα των παλιών ποντικών που δεν περιείχαν την πρωτεΐνη και το έκαναν ένεση στα νεαρά ποντίκια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτό το πλάσμα δεν είχε ισχυρή επίδραση όταν εγχύθηκε σε νεαρά ποντίκια, ούτε επηρέασε ποντίκια που υποβλήθηκαν σε αγωγή με αντισώματα που παρεμπόδισαν τη δράση της VCAM1.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση, «αυτά τα αντισώματα φάνηκαν επίσης να βοηθούν τους εγκεφάλους μεγαλύτερων ποντικών που είχαν γεράσει φυσικά».
-->
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι θεραπείες κατά της γήρανσης που στοχεύουν σε ορισμένες πτυχές του φραγμού αίματος-εγκεφάλου μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενες στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του εγκεφάλου.
Από το olympia
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου