Translate

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

«Παγωμάρα» από Ρέγκλινγκ! «Επιτήρηση και μετά το πρόγραμμα»

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο επικεφαλής του ESM, Κλάολυς Ρέγκλινγκ. Η επιτήρηση μετά το 2018, η ελάφρυνση του χρέους, αλλά και η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα θα βρεθεί υπό επίβλεψη μετά το τέλος του προγράμματος. Όπως και οι άλλες χώρες που δέχτηκαν πρόγραμμα». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην
τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Δηλώσεις που αν μη τι άλλο δημιουργούν προβληματισμό, αφού η ρητορική της κυβέρνησης έχει ψηλά στην… ατζέντα το επιχείρημα περί «καθαρής εξόδου» μετά το πέρας του προγράμματος. Το οποίο λήγει -τυπικά- τον Αύγουστο του 2018.

Ρέγκλινγκ: Φυσιολογική διαδικασία, αλλά…

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ακόμη: «Είναι μία φυσιολογική διαδικασία που είναι πιο σημαντική σε αυτή την περίπτωση. Διότι η Ελλάδα πήρε περισσότερα χρήματα από τον ESM από τις άλλες χώρες».
Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι των όσων είπε ο επικεφαλής του ESM, σχτίζεται με το χρέος. Συγκεκριμένα ο κ. Ρέγκλινγκ συνέδεσε την ελάφρυνση χρέους με τη συνέχιση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων:
«Εάν υπάρξει επιπρόσθετη ελάφρυνση χρέους φυσικά τα κράτη της ευρωζώνης και ο ESM θα θέλουν να διασφαλίσουν ότι ως αντάλλαγμα οι πολιτικές θα παραμείνουν υγιείς. Ότι δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα σε συμφωνημένα βήματα και μέτρα«, υπογράμμισε.
Ο κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε ακόμη την εξής πάγια ευρωπαϊκή θέση: Ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Μνημονίου. Εμφανίστηκε, ωστόσο, καθησυχαστικός όσον αφορά στη στάση των εταίρων. Λέγοντας ότι η δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα δεν έχει καμφθεί ούτε στο ελάχιστο.
Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο πρόεδρος του ESM
Σημειώνεται πως και την Δευτέρα, 22.01.2018, ο κ. Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Μάριο Σεντένο και Πιέρ Μοσκοβισί, μετά το Eurogroup, είχε τονίσει:
-->
«Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης. Η διαδικασία κύλησε πιο ομαλά απ’ ό,τι αναμενόταν και οι αγορές το αναγνώρισαν αυτό. Όλοι ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο«.
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi
Από το newsit
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου