Translate

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

«Τύμπανα» πολέμου: Έτοιμος να... πατήσει το κουμπί κατά των ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΗΣΟ ΓΚΟΥΑΜ - TΡΑΜΠ: ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΑΣ

Βόρεια Κορέα | ΗΠΑ: Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται πλέον οι ισορροπίες περιμετρικά της κορεατικής χερσονήσου, με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύει απευθείας απειλές, παρουσιάζοντας σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση από το
κρατικό πρακτορείο ειδήσεων το σχέδιο επίθεσης εναντίον της νήσου Γκουάμ, που βρίσκεται υπό την άμεση προστασία των ΗΠΑ.
Είχε προηγηθεί αυστηρότατη προειδοποίηση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε σε οργισμένο τόνο: «Ελπίζω να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων η κατάσταση πλέον είναι «εκρηκτική»: Η Πιονγκγιάνγκ θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιόνγκ Ουν ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω, είπε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, χθες, Τετάρτη (09/08/2017).
guam invasion
«Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία», είπε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ.
«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ. σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ. από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.
Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι οι απειλές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί «φωτιάς και οργής» στις αρχές της εβδομάδας είναι «ένα σωρό ανοησίες», και πρόσθεσε ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».

Αυστηρό μήνυμα από την Αμερικανό υπουργό Άμυνας

Εν τω μεταξύ, ο Τζέιμς Μάτις προειδοποίησε την Τετάρτη (9/8) τη Βόρεια Κορέα ότι πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να «οδηγήσει στο τέλος του καθεστώτος της» και να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Πρόκειται για τις αυστηρότερες δηλώσεις που έχει κάνει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα. Παλαιότερα, είχε αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να απαντήσει στην Πιονγιάνγκ, ωστόσο κάθε στρατιωτική λύση θα είχε «τραγικές επιπτώσεις σε μια απίστευτη κλίμακα».
«Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) πρέπει να σταματήσει να απομονώνεται και να παραιτηθεί από κάθε απόπειρα απόκτησης πυρηνικών όπλων», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε μια ανακοίνωση.
«Η ΛΔΚ πρέπει να σταματήσει κάθε σκέψη σχετικά με ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος του καθεστώτος και την καταστροφή των πολιτών της», τόνισε ο Τζέιμς Μάτις.

Αυτοσυγκράτηση συνιστά η Γερμανία

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (9/8) ότι η κατάσταση είναι αληθινά σοβαρή και κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση».
«Παρακολουθούμε με τη μεγαλύτερη ανησυχία την κλιμάκωση στις δηλώσεις γύρω από την κορεατική χερσόνησο, η κατάσταση είναι αληθινά σοβαρή. Το να προσθέσουμε τον ήχο από τις στρατιωτικές μπότες σίγουρα δεν θα βελτιώσει τα πράγματα, η στρατιωτική οδός δεν μπορεί να είναι λύση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ.
-->
«Καλούμε συνεπώς όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε.
Από το newsbomb
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου