Translate

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

«Ευκλείδη δεν πάει άλλο»... Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα έψαλαν στον Τσακαλώτο

Σε νευρική κρίση βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για μια ακόμη φορά καλούνται να ψηφίσουν στη βουλή αντιλαϊκά μέτρα
Η γκρίνια έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, πριν ακόμα ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο, με πολλούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να διαμηνύουν από τότε ότι δεν αντέχουν να ψηφίζουν νομοσχέδια με τα οποία δεν συμφωνούν.
Ορισμένοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι
δίνουν θετική ψήφο για τελευταία φορά. «Είναι το δεύτερο μνημόνιο που καλούμαστε να ψηφίσουμε. Είναι η τελευταία φορά», έλεγαν πριν 2 μήνες οι συριζαίοι.
Πού να το ήξεραν ότι μόλις λίγες μέρες μετά θα καλούνταν ξανά να στηρίξουν νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση... «Μας είχαν πει ότι αν ψηφίσουμε το τέταρτο μνημόνιο θα έκλεινε η αξιολόγηση. Ούτε η αξιολόγηση έκλεισε ούτε απόφαση για το χρέος πήρανε και μας ζητάνε πάλι να ψηφίσουμε προαπαιτούμενα», σημειώνουν «αγανακτισμένοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα παράπονά τους άκουσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος πήγε στη Βουλή για το καθιερωμένο «μασάζ» πριν την αυριανή ψηφοφορία των προαπαιτούμενων.
Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών παρακάλεσε τους βουλευτές να κάνουν υπομονή και να στηρίξουν την κυβέρνηση ώστε να μην χαθεί η... ευκαιρία, αφού όπως είπε «έχουμε μπει στην τελική ευθεία».
«Υπουργέ αυτά τα έχουμε ξανακούσει», φέρεται να είπε ένας εκ των βουλευτών στον Τσακαλώτο.
«Ευκλείδη, δεν πάει άλλο. Ψηφίζουμε συνεχώς μέτρα και η αξιολόγηση δεν λέει να κλείσει» αντέτεινε ένας άλλος, ενώ απαντώντας στις εκκλήσεις Τσακαλώτου για στήριξη της προσπάθειας του είπε πως «δεν έχουμε πληροφόρηση ούτε από το κόμμα ούτε από την κυβέρνηση».
Χαρακτηριστικό είναι και το παράπονο άλλου βουλευτή που φέρεται να είπε «έχουμε δυο χρόνια να ψηφίσουμε κάτι με το οποίο συμφωνούμε».
-->
Παρά τη γκρίνια ωστόσο και δυσφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν φέρεται διατεθειμένος να σηκώσει παντιέρα «αντάρτικου».
Από το newsbomb
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου