Translate

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Λένε ψέματα: Έχουν δεσμευτεί για πλήρη μείωση της προσωπικής διαφοράς

Το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εξισορροπήσει παλαιές και νέες συντάξεις – Στον… Καιάδα εκατομμύρια συνταξιούχοι που θα χάσουν ό,τι τους απέμεινε από τη σύνταξη - χαρτζιλίκι


Νέα μέτρα καταφτάνουν προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη (18/5/2017), χωρίς κανείς να εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν νέα ακόμη πιο σκληρά μέχρι το 2019! Πρωθυπουργός και κυβερνητικό επιτελείο «κρύβουν» καλά τον τρόπο που οι
παλαιές συντάξεις θα φτάσουν τις νέες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου και η «συνταγή» είναι ήδη έτοιμη!
Όσοι πιστεύουν ότι με τις περικοπές του 4ου Μνημονίου ολοκληρώθηκε ο δραματικός κύκλος των μειώσεωνπλανώνται πλάνην οικτρά! Ο Αλέξης Τσίπρας και οι Υπουργοί του «φρόντισαν» να «εξασφαλίσουν» εκ των προτέρων «ψαλιδίσματα» με τους Θεσμούς, ώστε εάν δεν επιτευχθούν όσα φιλοδοξεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, χωρίς νέες συζητήσεις και πολύωρες διαπραγματεύσεις. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, οι Θεσμοί ζητούσαν εξ αρχής και επίμονα το οριστικό «κούρεμα» της προσωπικής διαφοράς, ώστε οι παλαιές συντάξεις να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με τις νέες συντάξεις του ασφαλιστικού νόμου του περασμένου Μαϊου 2016. Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε σε μία πρώτη φάση να περικοπεί μέχρι 18% η προσωπική διαφορά στις κύριες και μέχρι 18% στις επικουρικές συντάξειςώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο από το 2019 ή 2020 να «εξαφανιστεί» μία και καλή! Άρα στη δεύτερη φάση των περικοπών, το υπόλοιπο ποσοστό της προσωπικής διαφοράς θα χαθεί για πάντα!
Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθούν οι στόχοι. Για αυτό, συμφώνησε ήδη σε επόμενες λύσεις-μέτρα με τους δανειστές... Εάν η κυβέρνηση έπαιρνε την απόφαση να κόψει όλες τις προσωπικές διαφορές, τότε ο πανικός και η δυσαρέσκεια των συνταξιούχων θα δημιουργούσε τέτοια κοινωνική αναταραχή που όμοιά της δεν θα υπήρχε! Όσοι καλλιέργησαν ελπίδες για περιορισμένες περικοπές στις συντάξεις, διαψεύδονται από την εξέλιξη των πραγμάτων... Από την αιτιολογική έκθεση αποκαλύπτονται συνολικές μειώσεις 2,7 δις ευρώ στις συντάξεις!
Ο λογαριασμός όλο και αυξάνεται, καθώς αναμένεται να γίνουν περικοπές 2,262 δις ευρώ το 2019 στις κύριες συντάξεις και συνολικά 2,505 δις έως το 2021. Παράλληλα , 232 εκατ. ευρώ θα κοπούν το 2019 από τις περικοπές στις προσωπικές διαφορές των επικουρικών συντάξεων.  
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι, ενώ δεν είχε γίνει καμία κουβέντα για περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις επικουρικές, όχι μόνο προβλέπεται ως βασικό μέτρο του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη (18/5/2017), αλλά αντιστοίχως μειώνονται μέχρι και 18% οι προσωπικές διαφορές στις κύριες. Επιδίωξη όλων αυτών των περικοπών, η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ το 2019. 
Οι κύριες συντάξεις θα επανυπολογιστούν, και όπου υπάρχουν προσωπικές διαφορές αυτές θα κοπούν σε ποσοστό, ώστε το σύνολο της κύριας σύνταξης να μην μειωθεί πάνω από 18%. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και στις προσωπικές διαφορές των επικουρικών συντάξεων, για τις οποίες άλλωστε ο επανυπολογισμός έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι του 2016. Η μεσοσταθμική μείωση των κύριων συντάξεων θα είναι στο 9%. 
Σίγουρα το πολυνομοσχέδιο-συμφωνίας που έρχεται προς ψήφιση σε λιγότερο από τρία 24ωρα, δεν θα φέρει μαζί του τις τελευταίες περικοπές. Και κυρίως σίγουρα κανείς και τίποτα δεν εγγυάται ότι στο εγγύς μέλλον, ενδεχόμενες νέες μειώσεις είναι απίθανες! 
Η τακτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι γνωστή εδώ και ένα χρόνο, από την ψήφιση του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου του Γιώργου Κατρούγκαλου. Το Υπουργείο Εργασίας χαμηλώνει τις παλαιές συντάξεις για να φτάσουν τις νέες συντάξεις... Και με λίγα λόγια, οι Έλληνες πληρώνουν την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας στις αγορές!

Έως τρεις συντάξεις οι νέες απώλειες!

Έως 3 συντάξεις είναι οι νέες απώλειες για τους συνταξιούχους από τις βάρβαρες περικοπές στις συντάξεις (έως 18% κύριες και επικουρικές, μείωση επιδόματος συζύγου καθώς και μείωση του αφορολόγητου, επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.
-->
Και οι συνταξιούχοι θα πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, την ερχόμενη Τετάρτη (17/5/2017) στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος  για να βροντοφωνάξουμε: «Φτάνει πια»! 
Από το newsbomb
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου