Translate

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Όταν οι Αμερικανοί αγόρασαν τιτάνιο από τους Σοβιετικούς για να κατασκευάσουν το πανίσχυρο Blackbird και να τους παρακολουθούν. Τα μυστικά των κατασκοπευτικών αεροπλάνων και τα σενάρια για συναντήσεις με εξωγήινους και UFO...

Τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα είναι ίσως ο πρώτος τύπος αεροσκάφους που μπήκε στην υπηρεσία του στρατού με αποστολή να εντοπίζει τις θέσεις του εχθρού.
Νέες τεχνολογίες αεροναυπηγικής και ηλεκτρονικών συστημάτων εφαρμόστηκαν πρώτη φορά στα κατασκοπευτικά αεροπλάνα και πολλές θεωρίες συνωμοσίας στηρίχθηκαν επάνω τους.
Το SR- 71 Blackbird είναι χωρίς αμφιβολία το πιο εξελιγμένο
αεροσκάφος σε σχέση με την τεχνολογία της εποχής του.
Έσπασε όλα τα πτητικά ρεκόρ, διεκπεραίωσε εξαιρετικά δύσκολες αποστολές και απέκτησε θρυλική φήμη. Ήταν ένα τεχνολογικό θαύμα, αφού σε κάθε τομέα του σχεδιασμού του απαιτήθηκαν νέες τεχνολογικές προσεγγίσεις και καινοτομίες.

Για να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες που παράγονται από την τριβή στην ανώτερη ατμόσφαιρα με ταχύτητες Mach 3, το Blackbird κατασκευάσθηκε με ειδικά υλικά συμπεριλαμβανομένων καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, στεγανωτικά, λιπαντικά, καλωδιώσεις και άλλα συστατικά. Αυτά τα στοιχεία του επέτρεπαν να πετά για ώρες με υπερηχητική ταχύτητα.
Επιπλέον, το 93% του αεροσκάφους αποτελείτο από ένα κράμα τιτανίου και μπορούσε να πετά σε ένα περιβάλλον όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 450 βαθμούς Φαρενάιτ στο οπίσθιο μεσαίο τμήμα μέχρι 950 βαθμούς Φαρενάιτ κοντά στην εξάτμιση του κινητήρα. Ο θόλος πιλοτήριο ήταν κατασκευασμένος από ειδικό γυαλί ανθεκτικό στη υψηλή θερμότητα.
Το SR -71 πέταξε στο μεγαλύτερο ύψος που πέταξε επανδρωμένο αεροσκάφος

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία το χρησιμοποίησε από το 1964 έως το 1998, ενώ συμμετείχε και σε αποστολές της NASA. Η τεχνολογία του θεωρήθηκε παρωχημένη όταν αναπτύχθηκαν οι δορυφόροι.
U-2. Το αεροσκάφος που αγόρασε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία από τη CIA
Το U2 χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές αποστολές από τη NASA. Έκλεισε μισό αιώνα ζωής. Το Lockheed U-2 είναι ένα τζετ με ενιαίο κινητήρα που επιχειρεί σε εξαιρετικά υψηλό υψόμετρο για αναγνωριστικά αεροσκάφη και χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τη CIA. Μπορεί να πετά μέρα και νύχτα σε πολύ μεγάλο υψόμετρο 70.000 πόδια, είναι παντός καιρού και συλλέγει πληροφορίες υψηλής ευκρίνειας. Το U-2 ανήκει σε μια γενιά αεροσκαφών που υπηρετούν τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για περισσότερο από μισό αιώνα και συγκεκριμένα από το 1954.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και το Ναυτικό χρησιμοποίησαν το U-2, κυρίως όμως αξιοποιήθηκε από τη η CIA στο πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Dragon Lady». Και είναι εντυπωσιακό ότι η Πολεμική Αεροπορία αγόρασε 31 αεροσκάφη τύπου U2 μέσω της CIA με κωδικό όνομα της συναλλαγής «Project Dragon Lady», που ήταν το παρατσούκλι του αεροσκάφους.

Τα μυστικά των κατασκοπευτικών αεροπλάνων
Η ιστορία των κατασκοπευτικών αεροπλάνων έχει πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.
.Το πρώτο αεροσκάφος τύπου U2 κατασκευάσθηκε από τους Αμερικανούς μέσα σε 9 μήνες το 1955 σε περίοδο υψηλού ανταγωνισμού εξοπλιστικών προγραμμάτων με τη Σοβιετική Ένωση.
.Το τιτάνιο με το οποίο κατασκευάστηκε το SR -71 αγοράστηκε από την ΕΣΣΔ μέσω της CIA, καθώς η καθαρότητα του τιτανίου στο αμερικανικό υπέδαφος δεν ήταν η ενδεδειγμένη.
.Η μυστηριώδης περιοχή «Area 51» του αμερικανικού εναέριου χώρου στη Νεβάδα ήταν τόπος ασκήσεων για τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε μετά τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων, καθώς για πολλά χρόνια γραφόταν ότι εκεί υπήρχαν όλα τα μυστικά για τους εξωγήινους και τα UFO.
.Το SR -71 είναι το επανδρωμένο αεροσκάφος που πέταξε στο μεγαλύτερο ύψος των 78.000 ποδών και με την υψηλότερη ταχύτητα 3 Μαχ. Ακόμη και κατά την περίοδο απόσυρσής του το 1991 πέταξε από την Ουάσιγκτον στο Λος Άντζελες σε 1 ώρα 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.
.Το αρχικό σχέδιο για τα U2 προέβλεπε ότι θα επιχειρούσαν μόνο για δύο χρόνια. Συμπλήρωσαν 60 χρόνια υπηρεσίας.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
mixanitouxronou.gr
Από το amfipolinews
-->
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου