Translate

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Εφιαλτικό σενάριο: Εάν ο Κιμ πατήσει το κουμπί, ο Τραμπ θα έχει μόλις 10 λεπτά για να αντιδράσει!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα για τα αντίποινα της Ουάσινγκτον από τη στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν πατήσει το κουμπί εκτοξεύοντας πύραυλο με πυρηνικά, προειδοποιούν ειδικοί.
Μόλις δέκα λεπτά έχει στη διάθεσή του ο Ντόναλντ Τραμπ για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτοξεύσει πύραυλο με πυρηνικά με στόχο τις ΗΠΑ.
Μάλιστα, επιστήμονες αεροδιαστημικής επισημαίνουν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να
πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ μέσα σε μισή ώρα και προσθέτουν: «Ένας πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Ουάσινγκτον σε 30-39 λεπτά, το Σαν Φρανσίσκο σε 30-34 λεπτά, τη Σεούλ σε 6 λεπτά και το Τόκιο σε 10-11 λεπτά».
«Ωστόσο, οι πύραυλοι που διαθέτει το οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι προς το παρόν σε θέση να ταξιδέψουν σε απόσταση 5.500 μιλίων που απαιτούνται για να φτάσουν τις ΗΠΑ», αναφέρει η  βρετανική Daily Mail, επικαλούμενοι ειδικούς.
Βέβαια, τα όπλα της Πιονγιάνγκ αναπτύσσονται ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τους κορυφαίους Αμερικανούς επιστήμονες, Ντέιβιντ Ράιτ και Μάρκους Σίλει, οι οποίοι θεωρούν ότι: «Τα χρονοδιαγράμματα είναι σύντομα. Ακόμη και για τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, υπάρχουν πολλά βήματα που μεσολαβούν για να γίνει αντιληπτή η ανίχνευση της εκτόξευσης γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως θα έχει μόλις δέκα λεπτά για να αποφασίσει την επόμενη κίνηση της Ουάσινγκτον».

Η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν που δείχνει ότι μπορεί να πλήξει την ηπειρωτική χώρα.
-->
Οι ανησυχητικές αυτές εκτιμήσεις των ειδικών έρχονται λίγα 24ωρα μετά την εκτόξευση πυραύλου «Hwasong-12» από την Πιονγιάνγκ.
real.gr
Από το amfipolinews
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου