Translate

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πώς πιστέψαμε την απάτη με τα βραχιολάκια Bios (Power) Balance;!

Είναι σαν βραχιόλι ή ρολόι αλλά πιο άχρηστο και από τα δύο!
Θωμάς Ζάμπρας - oneman.gr
Η επιστήμη πίσω από το Bios Balance είναι τουλάχιστον θολή. Αλλά το ζήτημα είναι ένα. Δουλεύει;
Περνάει τρία αλάνθαστα τεστ ισορροπίας, δύναμης και ευλυγισίας. Ο παρουσιαστής της εκπομπής κάθεται στο ένα πόδι με τα χέρια τεντωμένα ενώ ο τύπος Bio Balance του πιέζει τα χέρια προς τα κάτω, αρχικά χωρίς, μετά με το
βραχιόλι. Ε δεν θα το πιστέψετε. Όταν φοράει το βραχιόλι έχει καλύτερη ισορροπία! Δηλαδή περίπου, γιατί πέφτει συνέχεια και χρειάζεται να κάνουν το τεστ 3-4 φορές μέχρι να αποδειχτεί ότι το βραχιόλι όντως κάνει κάτι. ΟΚ, μπορεί να μην είναι πολύ πετυχημένο αυτό το τεστ. Αλλά αν κάνετε μια γρήγορη έρευνα, θα βρείτε πολλά βίντεο με πολλά επιτυχημένα τεστ και αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που το Balance τους έκανε να έχουν καλύτερη ισορροπία όταν είναι στο ένα πόδι και κάποιος τους πιέζει τα χέρια προς τα κάτω και τους άλλαξε τη ζωή. Ναι λοιπόν, οι άνθρωποι που πουλάνε τα Bios Balance σε τεστ που εκτέλεσαν οι ίδιοι σε ανθρώπους που είχαν καλέσει οι ίδιοι, βρήκαν ότι το Bios Balance λειτουργεί. 
Όχι ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που πουλάνε το Bios Balance και τα τεστ τους. Αλλά ας δούμε πώς τα πήγε σε ανεξάρτητα τεστ.






Αρχίζει και βγαίνει ένα μοτίβο εδώ
Υπάρχουν πάρα πολλές ακόμα έρευνες από μεγάλα ιατρικά και αθλητικά ιδρύματα, αλλά νομίζω καταλάβατε το νόημα. Σήμερα όλα αυτά φαίνονται ωραία και λογικά. Αλλά για όποιον δεν θυμάται, θέλω να δηλώσω υπεύθυνα ότι πριν το 2010, τις μαγικές ιδιότητες του Bios Balance τις πίστευαν ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ! Πώς αυτό το απίστευτo προϊόν πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις; Πώς ακριβώς τόσοι πολλοί άνθρωποι το πίστεψαν; Θυμάμαι χαρακτηριστικά να είμαι στο πανεπιστήμιο και να λογομαχώ με παθιασμένο κόσμο που στεκόταν στο ένα πόδι με τα χέρια ανοιχτά και σε προκαλούσε να τεστάρεις την ισορροπία τους.
Δεν ξέρω ποιο πράγμα στο απίστευτα επιτυχημένο μάρκετινγκ αυτής της εταιρείας έκανε τόσο κόσμο να πέσει θύμα της σχετικά πρόχειρης απάτης της. Αλλά το power/bios balance μεσουρανούσε μέχρι τα 2010. Όταν άρχισαν να σκάνε τα αποτελέσματα ερευνών και ιατρών, έφεραν την εταιρεία προ των ευθυνών των ισχυρισμών του και το όλο πράγμα κατέρρευσε και επίσημα. Μετά από μηνύσεις για τους ψευδείς ισχυρισμούς σε πολλές μεμονωμένες χώρες, ακολούθησαν οι ανακοινώσεις για την παραπλάνηση με πρώτη την Αυστραλία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Power Balance Australia, αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ψευδές των ισχυρισμών και να τρέξει διαφημιστική καμπάνια που ενημέρωνε το κοινό, ότι το βραχιόλι δεν λειτουργεί όπως ισχυρίστηκαν και για αυτό δικαιούταν αποζημίωση. Το ίδιο ακριβώς έγινε και σε χώρες όπως Ολλανδία, Ιταλία, ΗΠΑ κλπ.


-->
Σήμερα τα βραχιόλια συνεχίζουν και πουλιούνται κανονικά χωρίς ισχυρισμούς για αθλητικές επιδόσεις. Το μόνο πράγμα με το οποίο είναι γεμάτα σήμερα είναι κακογουστιά.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου