Translate

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Χείμαρρος ψευδοπροφητών!..

Είναι ν’ απορεί κανείς πώς γίνεται και εμφανίζονται βροχηδόν ή σωρηδόν, ως χείμαρρος ψευδοπροφητών, περίεργοι άνθρωποι φορώντας μάλιστα λευκούς μανδύες και … βιβλικές γενειάδες; Οι άνθρωποι αυτοί, σε καιρούς οικονομικής κρίσεως ή άλλων δεινών του Έθνους μας, δεν πορεύονται ως παπουλάκηδες του Ελληνισμού ανά τα όρη και τους λόγγους της πατρίδας μας, βαστάζοντες το
δισάκι του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αλλά εμφανίζονται ως Μεσσίες ή Σωτήρες του τόπου σε όλα σχεδόν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια για ν’ αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να διασαλεύσουν την λογική ή για να ενισχύσουν τον παραλογισμό του μέσου ανθρώπου!..
ΔΕΝ ξέρω αν σήμερα θα γίνουμε κατά κάποιον τρόπο δυσάρεστοι, αλλά έχω την αίσθηση, ότι τελευταίως γίναμε βουβοί μάρτυρες ενός ανελέητου τηλεοπτικού βομβαρδισμού και μιας αχαλίνωτης προπαγανδιστικής εκστρατείας εναντίον παντός ελληνοχριστιανικού στοιχείου (θρησκεία, ιστορία, γλώσσα κλπ) χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Και τούτο διότι οι πάντες σχεδόν αντιλαμβάνονται ότι οι Έλληνες πολίτες είναι ανήμποροι να αναχαιτίσουν αυτό το πελώριο «τηλεοπτικό τσουνάμι» το οποίο –δικαιολογημένα ή μη- παρασύρει τα πάντα στο διάβα του και αποσυνθέτει κάθε δημιουργική ικμάδα του ευλογημένου αυτού τόπου.

Αναρωτήθηκε, όμως, κανείς ποιος φταίει για όλη αυτή την κατάσταση; Προσωπικές διαφορές δεν έχω με κανέναν και όλοι οι Έλληνες πολίτες μού είναι συμπαθείς, αλλά ποιος φταίει, για παράδειγμα, για το λεγόμενο «φαινόμενο Σώρρα», όπως και για πολλούς άλλους, που εμφανίζονται ως «πεφωτισμένοι σωτήρες» του Έθνους μας;

Είναι ν’ απορεί κανείς πώς γίνεται και εμφανίζονται βροχηδόν ή σωρηδόν, ως χείμαρρος ψευδοπροφητών, περίεργοι άνθρωποι φορώντας μάλιστα λευκούς μανδύες και … βιβλικές γενειάδες; Οι άνθρωποι αυτοί, σε καιρούς οικονομικής κρίσεως ή άλλων δεινών του Έθνους μας, δεν πορεύονται ως παπουλάκηδες του Ελληνισμού ανά τα όρη και τους λόγγους της πατρίδας μας, βαστάζοντες το δισάκι του Ελληνμισμού και της Ορθοδοξίας, αλλά εμφανίζονται ως Μεσσίες ή Σωτήρες του τόπου σε όλα σχεδόν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια για ν’ αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να διασαλεύσουν την λογική ή για να ενισχύσουν τον παραλογισμό του μέσου ανθρ΄!..

Ας δούμε τι λέει ο Χριστός: «Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισιν λύκοι άρπαγες. 16 από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς· μήτι συλλέγουσιν από ακανθών σταφυλήν ή από τριβόλων σύκα; 17 ούτω πάν δένδρον αγαθόν καρπούς καλούς ποιεί, το δε σαπρόν δένδρον καρπούς πονηρούς ποιεί· 18 ου δύναται δένδρον αγαθόν καρπούς πονηρούς ποιείν, ουδέ δένδρον σαπρόν καρπούς καλούς ποιείν. 19 πάν δένδρον μη ποιούν καρπόν καλόν εκκόπτεται και εις πύρ βάλλεται.» 20 άρα γε από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς» (Ματθ. 7, 15-20)

Φταίνε μήπως οι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους ή μήπως φταίει το ίδιο το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό σύστημα, που έχει «γατζωθεί» για τα καλά στην πλάτη του Έλληνα αγκυροβολημένο στον «ωχαδερφισμό» και την όποια υλιστική «ευδαιμονία» του;

Κακά τα ψέματα!.. Όλοι φέρουμε ευθύνη. Κι αυτοί που μιλάνε, κι εμείς που γράφουμε και όσοι, εν πάση περιπτώσει, έχουν επωμισθεί τον άχαρο ρόλο της ενημερώσεως των πολιτών, που στέκουν σαν αγάλματα, αφού έτσι τους θέλουν να είναι: χωρίς καρδιά, χωρίς ψυχή, χωρίς αισθήματα.
Δεν είναι της παρούσης στιγμής να μιλήσουμε για τα αίτια αυτής της πλημμυρίδας, που γιγάντωσε η νέα εποχή με τα «έργα και τις ημέρες» της παγκοσμιοποιήσεως με ένα και μόνο στόχο: την ισοπέδωση των πάντων!

Απέναντι σ’ αυτήν την παγκόσμια λαίλαπα, που δεν επιθυμεί ανθρώπους με αισθήματα, αλλά ανθρώπους –αριθμούς, γράψαμε τα επίκαιρα δοκίμια που θ’ ακολουθήσουν, με την ελπίδα ότι οι (καλοπροαίρετοι, υποθέτω) πολέμιοι ή αυστηροί κριτές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας θα αντιληφθούν κάποια στιγμή, ότι ο Έλληνας ζει με τον Χριστό και οι άνθρωποι χωρίς τον Ιησού πορεύονται προς το σκοτάδι και την ανυπαρξία. Δηλαδή στο μηδέν!

Να θυμηθούμε μόνον τα λόγια του Θοδωρή Κολοκοτρώνη, ο οποίος, όταν μιλούσε στα Ελληνόπουλα, ένα πράγμα τους έλεγε: «Εμείς, όταν πήραμε τα όπλα, πρώτα είπαμε υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος»!

Δεν είναι ντροπή να μιλάς για την Ελλάδα και τον Χριστό. Δεν είναι ντροπή να πιστεύεις στην Πατρίδα σου και την οικογένειά σου! Ντροπή είναι να απαρνείσαι τις αξίες σου και να οδηγείσαι «ως πρόβατον επί σφαγήν» στην ανυπαρξία μόνον και μόνον διότι κάποιοι επιθυμούν να μας καθοδηγήσουν χωρίς να μας ρωτήσουν!

Μακάρι να έχω άδικο. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς και ίσως χρειαστεί να ξαναπούμε το : «Έλληνες, γρηγορείτε!..»

«Ο καιρός γαρ εγγύς», λέει η Αγία Γραφή!.. «Ιερά οργή!..», λένε κάποιοι άλλοι, ενθυμούμενοι τη λαϊκή ρήση: «Φωνή λαού, οργή Θεού!..».
Αλήθεια ή ψέματα, ο καιρός θα το δείξει.
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου