Translate

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Τα μυστηριώδη πηγάδια του μυστικισμού!

Με ανεστραμμένους πύργους μοιάζουν πηγάδια που βρίσκονται στην Πορτογαλία και, όπως λέγεται, εξυπηρετούσαν τελετουργικούς σκοπούς για τον μυστικισμό!
Το πολυτελές Κουίντα ντα Ρεγκαλέιρα (Quinta da Regaleira) θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της Σίντρα (Sintra), μιας γειτονιάς στη
Λισαβόνα.
Στην περιοχή, μαζί με πολλά διακοσμημένα κτίρια, λίμνες, σπήλαια και σήραγγες της, υπάρχουν δύο μυστηριώδη πηγάδια που μοιάζουν καλύτερα με ανεστραμμένους υπόγειους πύργους και θεωρούνται από τα πιο μυστηριώδη μέρη της Ευρώπης.
Το Quinta da Regaleira, που ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, κατασκευάστηκε το 1910. Ιδιοκτήτης ήταν ο πλούσιος εντομολόγος Αντίνιο Αουγκούστο Καρβάλιο Μοντέιρο (António Augusto Carvalho Monteiro).
Τα πηγάδια αυτά δεν εξυπηρετούσαν κανένα πρακτικό σκοπό, καθώς δεν είχαν νερό. Έγιναν όμως γνωστά σαν πηγάδια που χρησιμοποιούνταν για μυστηριώδεις τελετές μύησης στον μυστικισμό, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν και μια μασονική σύνδεση με αυτές τις τελετουργίες.
Τα πηγάδια είναι ταυτόχρονα μυστηριώδη και συναρπαστικά. Το μεγαλύτερο από τα δύο φτάνει 27 μέτρα βάθος και η πρόσβαση στον πυθμένα γίνεται από μια σπειροειδή σκάλα.
-->
Στο μικρότερο, μια ευθεία πέτρινη σκάλα παρέχει πρόσβαση, ενώ υπόγειοι διάδρομοι συνδέουν τις δύο δομές.
(με πληροφορίες και εικόνες από Urban Ghosts)
Από το snoopit24
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου