Translate

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Game of drones, σύντομα κοντά σας....

Ολο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει καθημερινά για τα drones, κάτι που πριν λίγα χρόνια ήταν γνωστό σε όσους ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα.
 Άλλωστε για στρατιωτικούς σκοπούς ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται ευρέως, έχοντας πολύ χαμηλή σχέση κόστους/απόδοσης, μέχρι που φτάσαμε σήμερα να πωλούνται ελεύθερα σε διάφορα μεγέθη και τιμές, ακόμη και από καταστήματα
κινητής τηλεφωνίας, παιχνιδιών ή βιβλιοπωλεία.
Πρόκειται για μια "μόδα" που εξαπλώνεται, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα, μέχρι και να κατασκοπεύσει κάποιον ή κάτι στη γειτονιά του, πετώντας απλά ένα "αεροπλανάκι".

Στο εξωτερικό έχει "ανθίσει" μια άλλη μόδα, η delfie (drone + selfie), το να χρησιμοποιούν δηλαδή drones για αυτοφωτογραφίσεις, καθώς αυτό πετά ψηλότερα και φτάνει μακρύτερα από ένα selfiestick, δίνοντας πιο πανοραμικές φωτογραφίες.
Η κύρια αποστολή τους παραμένει αποκάλυψη  και εξόντωση αντιπάλων: ήδη εδώ και πάνω από δέκα χρόνια έγινε γνωστή μια αποστολή στην οποία, αφού είχε εντοπιστεί ο στόχος-τρομοκράτης κάπου στην Υεμένη( αν θυμάμαι καλά), μέσω υποκλοπής συνομιλίας από κινητό τηλέφωνο, δόθηκε το στίγμα του σε ένα επιθετικό drone, το οποίο με τη σειρά του εξαπέλυσε πύραυλο καταστρέφοντας το αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν ο στόχος. "Απλά, καθαρά, αθόρυβα".
Φανταστείτε, με τη συνεχή τεχνολογική πρόοδο, πως κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον μεμονωμένη περίπτωση.

Ο πόλεμος πλέον θα μπορεί να γίνεται πιο "πολιτισμένα": δε θα έρχεσαι σε επαφή με τον εχθρό, δε θα κινδυνεύεις, θα τον εξοντώνεις από μακριά, ενώ βρίσκεσαι σε μια αίθουσα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το πεδίο μάχης, και με τη λήξη της βάρδιας θα πηγαίνεις με ήσυχη συνείδηση στο σπίτι σου, σα να έπαιξες ένα video game.
Υπάρχει και σχετικό βίντεο, με τον πρόεδρο Ομπάμα να μιλάει σχετικά, την 1η Μαΐου 2010  (για τα μέλη ενός συγκροτήματος, του οποίου είναι οι κόρες του θαυμάστριες): "...αλλά μη σας μπαίνουν ιδέες... Έχω 2 λέξεις για σας... Predator drones (τύπος επιθετικού drone, ονόματι αρπακτικό)... Δε θα το δείτε ποτέ να έρχεται... Νομίζετε πως αστειεύομαι...."  ενώ το κοινό από κάτω, σε κάθε παύση, γελάει.... 
                 
Αυτή όμως θα είναι και μια μεγάλη ευκολία για τη νέα τάξη: με την ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας τα drones μπορούν να  έχουν πλέον το μέγεθος ενός εντόμου, κατασκοπεύοντας "αόρατα" τους πάντες. Όχι μόνο μεγάλα που θα παρακολουθούν διαδηλώσεις, για παράδειγμα, αλλά πανταχού παρόντα και ελέγχοντας τα πάντα "για το καλό μας". Γιατί όχι και ένοπλα, θα μας πουν, για να καταστέλλεται μια διαδήλωση που τείνει να ξεφύγει από τα "επιθυμητά" πλαίσια, με κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων.

Δεν θα μπορείς πλέον να ξέρεις, πραγματικά, τί σε παρακολουθεί ή από πού θα σου΄ρθει, σε περίπτωση που κριθείς επικίνδυνος....
Ακόμη κι αν φύγεις από την πόλη και κρύβεσαι κάπου, μικρά ή μεγαλύτερα drones θα επιτηρούν από τον ουρανό, ψάχνοντας για να εντοπίσουν προς σύλληψη ή εξόντωση, τους δυνητικούς εχθρούς της κοινωνίας που οραματίζονται να μας προσφέρουν.
Παράδειγμα, πολύ πρόσφατο, η εξόντωση του δράστη στο μακελειό στο Ντάλας από ρομπότ-βόμβα της αστυνομίας, και το σχετικό άρθρο του liakonews με τίτλο "τα ρομπότ ξεκίνησαν να σκοτώνουν-πικρή δικαίωση του Λιακόπουλου".
-->
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στους τόμους 45 (drones, ρομπότ εναντίον ανθρώπων) και 46 (το τέλος της κυριαρχίας των ανθρώπων) της σειράς "γιατί και πώς ζουν ανάμεσά μας" του κυρίου Δημοσθένη Λιακόπουλου.
Game of drones λοιπόν....σύντομα πάνω απ΄τα κεφάλια μας ή μάλλον εναντίον μας.

 (ασήμαντος)
Από το liakonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου