Translate

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Εκτός ελέγχου ο «Σουλτάνος» - Τι φοβάται η Νέα Τάξη

Οι δύο ιδεολογικοπολιτικοί δρόμοι της Άγκυρας, για να μπορέσει να επιβληθεί στους διάφορους εθνοτικούς πληθυσμούς που απαρτίζουν το σημερινό κρατικό μόρφωμα που ονομάζεται «Τουρκία», ήταν 1. ο εσωστρεφής εθνικισμός-τουρκισμός κοσμικού χαρακτήρα (επιβολή τουρκικής ταυτότητας στους πολίτες) και 2. ο εξωστρεφής νέο-οθωμανισμός (ένωση πληθυσμών εντός αλλά και εκτός συνόρων με σημαία το Ισλάμ και την Τουρκία προστάτιδα δύναμη – αναβίωση οθωμανικής
αυτοκρατορίας).
Τελικά στις μέρες μας επικράτησε ο δεύτερος ιδεολογικός δρόμος. Η κυβέρνηση Ερντογάν, προσπαθεί, με αρκετή δόση μεγαλοϊδεατισμού, να προάγει την ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη, δημιουργώντας στην παρούσα φάση προβλήματα, σε Η.Π.Α. και συμμάχους σε σχέση με την επιχείρηση στην Μέση Ανατολή.
Ως γνωστόν, οι επιτυχίες των Ρώσων στην Συρία έχουν πάει πίσω τα σχέδια της Νέας Τάξης σε σχέση με τον εκδυτικισμό της περιοχής και την κήρυξη «παγκόσμιας εξουσίας» από την Ιερουσαλήμ.
Γι' αυτό και αποφασίστηκε επιχείρηση χερσαίας επέμβασης, δήθεν κατά του Ισλαμικού Κράτους, στην ευρύτερη περιοχή από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των Αράβων συμμάχων του, με πραγματικό στόχο την απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων. Σε αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησε στην Σαουδική Αραβία η στρατιωτική άσκηση «Βόρειος Κεραυνός» (Northern Thunder) με την συμμετοχή 200.000 στρατευμάτων από αραβικές και ισλαμικές χώρες.
Είναι φυσικό το ΝΑΤΟ χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο προετοιμασίας, προκειμένου να ετοιμάσει την όποια επιχείρηση εναντίον της ρωσικής υπερδύναμης, η οποία δεν είναι ούτε Λιβύη ούτε Ιράκ, αποδεικνύοντας μάλιστα στην Συρία πως, τηρουμένων των αναλογιών, μπορεί να διεξάγει με απόλυτη επιτυχία στρατιωτικές επιχειρήσεις και μακριά από τα σύνορά της.
Ωστόσο, η συμπεριφορά του θολωμένου «Σουλτάνου», εντός και εκτός Τουρκίας, θέτει σε κίνδυνο τον προγραμματισμό της Νέας Τάξης. Η Άγκυρα συμπεριφέρεται σαν λυσσασμένο άλογο εκτός ελέγχου, με τον κίνδυνο να προκαλέσει ξαφνική μαζική επέμβαση της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή (Συρία, Στενά, Αιγαίο), που ενδεχόμενα βρει Η.Π.Α. και συμμάχους ανέτοιμους.
Άλλωστε παρά λίγο τουρκικά πυρά να σκοτώσουν πρόσφατα Ρώσο δημοσιογράφο στην Συρία, κάτι που, όπως αντιλαμβάνεστε, θα πυροδοτούσε ραγδαίες εξελίξεις.
Αλλά και στο εσωτερικό της χώρας οι κινήσεις του «Σουλτάνου» εναντίον πολιτικών αντιπάλων του δείχνουν απόγνωση. Σωρεία οι συλλήψεις με τελευταίο συμβάν την βίαιη εισβολή της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία της εφημερίδας με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, της Zaman, αφού πρώτα έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να απομακρύνουν το πλήθος.
Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες σκέψεις απομάκρυνσης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, προκειμένου να ελαφρυνθεί η Συμμαχία από τον απρόβλεπτο Ερντογάν, τον οποίο ενδεχόμενα οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης θα ήθελαν να ανατρέψουν από την εξουσία, προκειμένου να αναλάβει κάποιος πιο νηφάλιος και άρα απόλυτα πειθήνιος.
Το άλογο που αγριεύει και απειλεί τον καβαλάρη, συνήθως το υποβάλλουν σε ευθανασία. Ενδεχόμενα αυτή θα είναι η τύχη της Τουρκίας, κάτι πάνω στο οποίο εκ των πραγμάτων θα συμφωνήσουν τόσο οι Δυτικοί όσο και οι Ρώσοι. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας!
Το τι ακριβώς θα γίνει, θα το δούμε...

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου