Translate

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Αέρα....να φύγει η ανικανότητα

Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά είναι πειραματόζωο και οι πολίτες έβγαλαν τα μάτια τους....με την ίδια τους την ψήφο.... τι να θυμηθεί κανείς για την αυτοαποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση και την ανικανότητα της (εκτός απο την άγνοια).
Τι επιτέλους έχει καταφέρει η κυβέρνηση αυτή; Δεν θα αναφερθούμε στις ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά μόνο στα μετέπειτα γεγονότα. Ανοικτά πεδία παντού στο εσωτερικό και εξωτερικό....
Πλέον στην χώρα υπάρχουν
1,5 εκατ. άνεργοι και η Ελλάδα έχει χάσει το 26% του ΑΕΠ της επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2003 των €170 δισ.
Η περίφημη διαπραγμάτευση το πρώτο διάστημα και που μας έφερε; Το δημοψήφισμα; Tο κλείσιμο των τραπεζών; Tα capital controls;
Το περίφημο τρίτο μνημόνιο; Η αξιολόγηση που ακόμα δεν έχει κλείσει; Η αυξημένη φορολόγηση προϊόντων; Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων; H βύθιση του χρηματιστηρίου και η φυγή των καταθέσεων; O φόβος που ελοχεύει για κούρεμα των καταθέσεων; Το τσάκισμα της επιχειρηματικότητας;
Το ασφαλιστικό; Φορολογικά μέτρα; Χαράτσια; Έκτακτες εισφορές; Ιδιωτικοποιήσεις; Επενδύσεις; Αγροτικό; Ότι είμαστε σχεδόν εκτός Σένγκεν;
Άπειρα τα παραδείγματα που μπορούν να λεχθούν.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παλαιότερα είχε δηλώσει για το φορολογικό σύστημα, ότι πρέπει να είναι: «εστιασμένο στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, ένα φορολογικό σύστημα – εργαλείο για την έξοδο από την σημερινή κρίση προς όφελος της κοινωνίας».
Πώς κατανέμονται πλέον τα φορολογικά βάρη; Ο ΣΥΡΙΖΑ όσους έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, τους αντιμετωπίζει φορολογικά ως πολυεκατομμυριούχους και αποφασίζει να δίνουν στο κράτος το 50%!
Τι θέλει να πει όμως με την αναδιανομή του πλούτου και ποιοι είναι τελικά αυτοί οι οποίοι θα αποκτήσουν πλούτο - μεγάλα εισοδήματα; Όσοι δουλεύουν στο κράτος!
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμβουλοι, υπάλληλοι ΔΕΚΟ με την εξασφαλισμένη δουλειά, και την μονιμότητα. Η ύπαρξη άχρηστων οργανισμών και θέσεων για να εξασφαλίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.
Μεγάλοι μισθοί με αμφίβολη αποτελεσματικότητα, πλεονάζουσες ή και άχρηστες θέσεις, φωτογραφικοί διορισμοί, αναξιοκρατία και άλλα πολλά με την αριστερά. Τι άλλαξε τελικά;
Φυσικά, διορισμοί τέτοιο είδους υπήρχαν και με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Διακρίνει όμως κανείς μια μεγάλη διαφορά... οι προηγούμενοι προσπαθούσαν να το κάνουν συνήθως αθόρυβα. Τώρα όμως θεωρούν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους και με περισσειο θράσος και αναίδεια βγαίνουν και μιλούν και υπερασπίζονται διορισμούς συντρόφων και φίλων που κολλούσαν αφίσες κλπ. και δημιουργούν ένα κομμουνιστικό κράτος.
Η κυβέρνηση δεν έχει τον έλεγχο των καταστάσεων σε κανένα τομέα.... και το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να διορίζουν και να ελέγχουν το κράτος για να διατηρηθούν στην εξουσία.
Τελευταίο αλλά σημαντικό και επίκαιρο το μεταναστευτικό πρόβλημα και τα εθνικά θέματα όπου για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση λαμβάνει το Όσκαρ αποτυχίας μετατρέποντας την χώρα σε ένα απέραντο κέντρο-χώρα μεταναστών από άκρη σε άκρη και βάζοντας την τουρκία ως παίκτη στο Αιγαίο.
Η λύση είναι μια αέρας.... μην αφήσουμε να καταρρεύσει έστω και το λίγο που απέμεινε..... Έλληνα ψηφοφόρε πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη που σου αναλογή καθώς οι δικαιολογίες έχουν στερέψει. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και χρειαζόμαστε αέρα, αέρια για να φύγει... η αρρώστια αυτή. Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις εθνικές, οικονομικές κτλ και χρειάζεται μια αν μη τι άλλο σοβαρή κυβέρνηση και ένα αξιόπιστο συνομιλητή που να οδηγήσει την χώρα προς το φως του τούνελ.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου