Translate

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ. Όσο ο ελληνικός λαός θα εξακολουθεί να είναι ψυχολογικά διχασμένος, δεν θα μπορεί να δώσει ξεκάθαρη εντολή στους πολιτικούς για να δράσουν ανάλογα.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
Επιστρέψτε μου να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου.
Όσο ο ελληνικός λαός θα εξακολουθεί να είναι ψυχολογικά διχασμένος, δεν θα μπορεί να δώσει ξεκάθαρη εντολή στους πολιτικούς για να
δράσουν ανάλογα.

Ζητάει από τους πολιτικούς να μην επιβάλουν τα σκληρά μέτρα που περιέχονται στα μνημόνια, αλλά την ίδια ώρα θέλει την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία, ενώ γνωρίζει ότι η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για να σταματήσουν τα μνημόνια.
Στην κατάσταση που είμαστε, τα μνημόνια και το ευρώ είναι δύο πράγματα αλληλένδετα. Πρέπει να καταλάβουμε πως η ΕΕ δεν μπορεί και να το ήθελε, τώρα πλέον, να κάνει εξαίρεση και να αφήσει ένα κράτος να κάνει δημοσιονομικά ό,τι θέλει μέσα στη ζώνη του ευρώ. Ελπίζω αυτό να γίνεται αντιληπτό από όλους. Μπορεί να δικαιολογεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ μόνο κάτω από πρόγραμμα αυστηρής οικονομικής πειθαρχίας και λιτότητας.

Μόνο η άνευ όρων έξοδος από το ευρώ θα μας απαλλάξει εντελώς από τα μνημόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η έξοδος από το ευρώ συναινετικά (σχέδιο Σόϊμπλε), σημαίνει πάλι μνημόνιο, με μόνη τη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος.
Ας διαλέξουμε επιτέλους και ας πάψουμε να έχουμε ψυχολογικό διχασμό.
Προσωπικά επιλέγω έξοδο από το ευρώ άνευ όρων.
Από το thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου