Translate

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε τι μορφή καρκίνου μπορεί να προκαλέσει το αγελαδινό γάλα του εμπορίου!

Στις μέρες, σε μια προσπάθεια να κάνουν τις αγελάδες να παράγουν όλο και περισσότερο γάλα για περισσότερη περίοδο του χρόνου, οι κτηνοτρόφοι τις χορηγούν ορμόνες, οι οποίες εισέρχονται στο σώμα μας με αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία μας.

Σύμφωνα με το World Cancer Research Fund και το American Institute for Cancer Research έντεκα ξεχωριστές μελέτες σε ανθρώπινους πληθυσμούς έχουν συνδέσει την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων με
καρκίνο του προστάτη. Οι άνδρες που αποφεύγουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αυτή τη μορφή καρκίνου. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BritishJournal of Cancer έδειξε ότι οι άνδρες που ακολουθούσαν μια δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν χαμηλότερα επίπεδα μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης που συνδέεται με την εκδήλωση του καρκίνου του προστάτη, του IGF-1, ενός ινσουλινοειδούς αυξητικού παράγοντα που πιστεύεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση αυτού του είδους καρκίνου.

Αιτία για την αύξηση κινδύνου για καρκίνο του προστάτη από την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να μην είναι μόνο οι αυξητικές ορμόνες που περιέχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και το ίδιο το ασβέστιο. Μια μελέτη στη Σουηδία εξέτασε τη σχέση των γαλακτοκομικών προϊόντων, του διατροφικού ασβεστίου, του φωσφόρου και της βιταμίνης D με τον κίνδυνο για ολικό και μεταστατικό καρκίνο του προστάτη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πρόσληψη ασβεστίου ήταν ένας ανεξάρτητος παράγοντας πρόβλεψης του καρκίνου του προστάτη [σχετικός κίνδυνος (ΣΚ) = 1,91] για προσλήψεις ασβεστίου μεγαλύτερες από ή ισοδύναμες με 1183 mg την ημέρα σε αντίθεση με προσλήψεις λιγότερες από 825 mg την ημέρα. Οι συγγραφείς συμπέραναν ότι η υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέθηκε με 50% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.
Μια δεύτερη μελέτη στις ΗΠΑ συμπεριέλαβε 1012 περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη ανάμεσα σε 20.885 άνδρες για μια περίοδο παρακολούθησης 11 χρόνων. Οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερες από 2,5 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα είχαν σχετικό κίνδυνο (ΣΚ) 1,34 για καρκίνο του προστάτη. Σε σύγκριση με τους άνδρες που κατανάλωναν λιγότερο από ή ισοδύναμα με 150 mg ασβεστίου την ημέρα από γαλακτοκομικά προϊόντα, οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερο από 600 mg ασβεστίου την ημέρα είχαν 32% υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερο από 600 mg ασβεστίου την ημέρα από άπαχο γάλα είχαν χαμηλότερες συγκεντρώσεις 1,5 (ΟΗ)(2)D(3) (δηλαδή βιταμίνης D3) στο πλάσμα από ό, τι αυτοί που κατανάλωναν λιγότερο από ή ισοδύναμο με 150 mg ασβεστίου την ημέρα.
Ο σχετικός κίνδυνος (ΣΚ) για διάγνωση προχωρημένου καρκίνου του προστάτη ήταν 2,97 στους άνδρες με καθημερινή κατανάλωση ασβεστίου μεγαλύτερη από ή ισοδύναμη με 2000 mg σε αντίθεση με προσλήψεις λιγότερες από 500 mg την ημέρα. Το ίδιο ήταν αλήθεια για κίνδυνο μεταστατικού καρκίνου, αλλά με ισχυρότερο σχετικό κίνδυνο (ΣΚ) 4,57. (Σχετικός κίνδυνος 4,57 σημαίνει 4,57 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη). Το ασβέστιο από διατροφικές πηγές αύξησε τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2005 στο American Journal of Clinical Nutrition με τίτλο «Προσλήψεις γαλακτοκομικών, ασβεστίου και βιταμίνης D και κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη στην επιδημιολογική μελέτη παρακολούθησης του National Health and Nutrition Examination» εξήχθη το συμπέρασμα ότι «η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη με έναν μηχανισμό που σχετίζεται με το ασβέστιο» (84).
Πηγη voicenews
Από το ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου