Translate

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ο Πούτιν... την είπε στον Τσίπρα: Κάποια επενδυτικά σχέδια έχουν παγώσει

Ενοχλημένος με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, σύμφωνα με το ITAR-TASS.
Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο, ο πρόεδρος της Ρωσίας φέρεται να δήλωσε πως υπάρχουν καλά επενδυτικά σχέδια μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, αλλά "δυστυχώς, όμως, κάποια
από αυτά έχουν παγώσει".
Στο πλαίσιο της εμπορικής πρωτοβουλίας της Κίνας, στο οποίο συναντήθηκαν και συνομίλησαν οι Putin και Τσίπρας, το ίδιο ηλεκτρονικό μέσο σημειώνει πως οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, τους πρώτους δύο μήνες του έτους, αυξήθηκαν κατά 80%.
"Υπάρχουν κάποιες θετικές τάσεις στον όγκο των εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 4% το περασμένο έτος και στους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους ενισχύθηκαν κατά 80%. Το εμπόριό μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε συνολικά κατά 43%", δήλωσε ο Putin στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Από την πλευρά του, όπως σημειώνει το ίδιο μέσο, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως έχουν βελτιωθεί οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, "αλλά υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που πρέπει να συζητηθούν".
"Είναι απολύτως σημαντικό να συζητήσουμε τις θετικές μας τάσεις στο διμερές εμπόριο και την κατάσταση στην περιοχή συνολικά", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
-->
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του ρωσικού τουρισμού, σημειώνοντας πως "η εισροή ρωσικών τουριστών στην Ελλάδα αυξάνεται".
Από το newsit
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου