Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένας παλιός πίνακας αποδεικνύει ότι οι δεινόσαυροι τριγυρνούσαν με ανθρώπους. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι στο διαδίκτυο δηλώνουν ότι έχουν βρει στοιχεία για ταξίδια στον χρόνο. Συμβαίνει απροσδόκητα συχνά, και πάντα με μια απλή εξήγηση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Αυτό το διάστημα μία νέα διασκεδαστική άποψη κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι οι δεινόσαυροι
ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους πριν από 500 χρόνια, όπως συνέβαινε στην δημοφιλή παιδική σειρά The Flintstones.Οι οπαδοί αυτής της θεωρίας στηρίζουν τα επιχειρήματα τους σε έναν πίνακα του Peter Bruce Gale από το 1562. Σε μια τυπική ανάρτηση, ο χρήστης του Instagram historyunreal έγραψε: «[Είναι] ένας πίνακας του Peter Bruce Gale το 1562… 300 χρόνια πριν υποτίθεται ότι μάθουμε οτιδήποτε για τους δεινόσαυρους».
Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν ότι ο πίνακας δείχνει δεινόσαυρους τους οποίους έχουν καβαλήσει στρατιώτες. Ωστόσο αυτή είναι και η μόνη απόδειξη που προσφέρουν για την θεωρία τους.
Η εξήγηση
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iflscience, Peter·Bruce Gale δεν είναι ο καλλιτέχνης που ζωγράφισε τον πίνακα. Ο πίνακας που ονομάζεται «The Suicide of Saul» ανήκει στον Φλαμανδό καλλιτέχνης της Αναγέννησης Pieter Bruegel. Απεικονίζει γεγονότα που περιγράφονται στη Βίβλο – την αυτοκτονία του βασιλιά Σαούλ μετά την ήττα του από τους Φιλισταίους στο όρος Γκιλμπόα.
Το έργο όντως δημιουργήθηκε το 1562 και δείχνει μερικά περίεργα πλάσματα στο βάθος. Δεν πρόκειται, όμως, για δεινόσαυροι. Όπως επισημαίνεται από πολλές αναρτήσεις είναι πιο πιθανό να πρόκειται για καμήλες και όχι για δεινόσαυρους. Οι καμήλες αναφέρονται πράγματι σε σχέση με τον Βασιλιά Σαούλ στη Βίβλο, και είναι πιθανό ότι ο καλλιτέχνης προσπάθησε να τις συμπεριλάβει στο παρασκήνιο.
Το επίμαχο σημείο του πίνακα που φέρεται να δείχνει δεινόσαυρους σύμφωνα με τους οπαδούς αυτής της θεωρίας. ‘Η πολύ άσχημα ζωγραφισμένες καμήλες σύμφωνα με άλλους. Πηγή: Public Domain
Δείτε επίσης: ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 95η συνέχεια. (Αναμενόμενος θάνατος)
Όπως τα λιοντάρια στους ευρωπαϊκούς μεσαιωνικούς πίνακες, που αποδίδονται με εξαιρετική κακοτεχνία, το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει και με τις καμήλες. Όσοι, λοιπόν, δεν είχαν δει καμήλες εκείνον τον αιώνα είναι πολύ πιθανό να τις ζωγράφιζαν με τρόπους που θυμίζουν περισσότερο δεινόσαυρο παρά καμήλα.
Από το enikos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου