Translate

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Γιατί η Μεγάλη Πυραμίδα Χτίστηκε σε Αυτό το Μέγεθος και όχι σε κάποιο άλλο; Τι Σκοπούς Εξυπηρετούσε;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο απίστευτες και αινιγματικές δομές που χτίστηκαν ποτέ, στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Και ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιοί, πώς και γιατί έχτισαν τη Μεγάλη Πυραμίδα, υπάρχουν αρκετές θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν αυτήν την αινιγματική δομή.
Αν και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας χρονολογούνται από το
2589 και το 2504 π.Χ., πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι πολύ παλιότερες. Αρκετές από τις επίσημες θέσεις για αυτές τις απίστευτες κατασκευές φαίνεται να είναι ότι ανεγέρθηκαν από έναν πολιτισμό που δεν είχε καμία γνώση του τροχού και ήταν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τεχνολογικά περιορισμένοι.

Ωστόσο, με κάποιο τρόπο, οι οικοδόμοι της Μεγάλης Πυραμίδας είχαν τη γνώση και την ικανότητα να δημιουργήσουν μια δομή που συνυπάρχει με τον πλανήτη μας σε τέλεια αρμονία. Δεδομένου ότι οι πληροφορίες σχετικά με την ίδια τη δομή είναι εξαιρετικά ελάχιστες, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατανόηση του πώς οι αρχαίοι κατάφεραν τέλεια αρμονία και ακρίβεια.

Το μέγεθος της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας
Το αμέσως επόμενο αίνιγμα είναι: γιατί οι οικοδόμοι της Μεγάλης Πυραμίδας έχτισαν μια δομή αυτού απίστευτου μεγέθους;
Υπάρχουν αρκετά άρθρα και δημοσιεύσεις που κάνουν αναφορά στη Μεγάλη Πυραμίδα και το τεράστιο μέγεθος της. Σε πολλές από αυτές τις δημοσιεύσεις, αναφέρεται ότι η πλήρης περιφέρεια της πυραμίδας είναι περίπου το 0,5 του ενός λεπτού του τόξου, στο επίπεδο του Ισημερινού, του πλανήτη μας.

Τις τελευταίες δεκαετίες, αρκετοί ερευνητές πρότειναν ότι αυτός ήταν, στην πραγματικότητα, ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθόρισαν και καθορίζουν ακόμη το μέγεθος της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας:
Κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε η τετραγωνική περιφέρεια της βάσης της Πυραμίδας να είναι ίση με το ήμισυ ενός λεπτού του τόξου, που αναπαρίσταται στο επίπεδο του ισημερινού, κάτι που μπορεί κλασικά να ερμηνευτεί ως 1/43200 της πλήρους περιφέρειας.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε πώς οι αρχαίοι γνώριζαν το μέγεθος του πλανήτη μας. Διαπιστώνεται ενδεχομένως, πως όχι μόνο ο αρχαίος αρχιτέκτονας γνώριζε το ακριβές μέγεθος και το σχήμα της γης, αλλά κατάφερε με τους χτίστες του, να τοποθετήσουν τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στο κέντρο της συνολικής ξηράς της επιφάνειας της γης. Πως υποστηρίζεται αυτό; Ο παράλληλος ανατολής/δύσης που διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της γης και ο αντίστοιχος βόρειος/νότιος μεσημβρινός  διασταυρώνονται σε δύο μέρη του πλανήτη: το ένα βρίσκεται στον ωκεανό και το άλλο στη Μεγάλη Πυραμίδα.

Αυτό δείχνει επίσης ότι όποιος έχτισε τη Μεγάλη Πυραμίδα πρέπει να είχε χρησιμοποιήσει ένα ελλειψοειδές μοντέλο του πλανήτη μας που δείχνει για μία ακόμα φορά ότι οι οικοδόμοι της Πυραμίδας είχαν ένα πολύ ακριβές σύνολο των διαστάσεων του πλανήτη μας. Το πως οι κατασκευαστές της Μεγάλης Πυραμίδας έλαβαν αυτή τη γνώση, εξακολουθεί να παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο.
Είναι ωστόσο πιθανό να υπάρχει ένα σφάλμα στους υπολογισμούς, οπότε να καταρρέει αυτή θεωρία;
Με βάση τα προηγούμενα μπορούμε να διαπιστώσουμε τα εξής:
Η περιφέρεια τετραγωνικής βάσης της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας είναι ίση με 3023,15 πόδια.
3023.15 / 5280 = 0.572566287 στατικά μίλια (ή μίλια ξηράς)
0,572566287 x 43200 = 24734,86364 στατικά μίλια

Τώρα, αν κάνουμε σύγκριση με την πραγματική τιμή για την ισημερινή περιφέρεια, λαμβάνουμε το εξής:
Η αξία της περιμέτρου της Γης = 24902,4 στατικά μίλια. Επομένως: 24902.4 – 24734.86364 = 167.536 μίλια.
Αυτές οι μετρήσεις δείχνουν ότι αν οι κατασκευαστές σκόπευαν πράγματι να αποδώσουν στην τετραγωνική βάση της δομής το 1/43200 της ισημερινής περιφέρειας του πλανήτη μας, τότε έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους. Έπεσαν έξω με ένα λάθος της τάξης των 167 μιλίων.
-->
Από την άλλη, φαίνεται πολύ απίθανο να είχαν όλες τις άλλες μαθηματικές γνώσεις αλλά να έκαναν ένα τόσο σοβαρό λάθος. Τι μπορεί να συνέβη, λοιπόν; Είτε ο αρχικός σκοπός τους δεν ήταν αυτός, οπότε όλη η υπόθεση εργασίας των σύγχρονων ερευνητών είναι λάθος, είτε ο πλανήτης Γη είχε τα χρόνια εκείνα ελαφρώς διαφορετικό μέγεθος και περιφέρεια.

Πόσο μεγάλες πιθανότητες έχει αυτή η νέα υπόθεση να είναι σωστή;
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.
ancient-code.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου