Translate

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Δεν δείχνει σημάδια εξωγήινης ζωής ή τεχνολογίας ο αστεροειδής- πούρο

Οι πρώτες παρατηρήσεις -με ραδιοτηλεσκόπιο του προγράμματος Breakthrough Listen- του ασυνήθιστα μακρουλού αστεροειδούς Οουμουαμούα με σχήμα πούρου δεν δείχνουν κάποια σημάδια εξωγήινης ζωής ή εξωγήινης τεχνολογίας.
Με «άδεια χέρια» κατέληξε και η αντίστοιχη έρευνα που έκανε στον ίδιο αστεροειδή το άλλο πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινων σημάτων SETI, το οποίο χρησιμοποίησε τη διάταξη
ραδιοτηλεσκοπίων ‘Αλεν στην Καλιφόρνια.

Έτσι, σε πρώτη φάση (η μελέτη θα συνεχισθεί), απογοητεύθηκαν όσοι ήθελαν να πιστεύουν ότι ο «επισκέπτης» που τρύπωσε ξαφνικά στη «γειτονιά» μας από το διαστρικό χώρο έξω από το ηλιακό μας σύστημα, δεν ήταν απλώς ένας διαστημικός βράχος με περίεργο σχήμα, αλλά ένα καμουφλαρισμένο διαστημόπλοιο.
Ο αστεροειδής, που είχε αρχικά γίνει αντιληπτός τον Οκτώβριο, έχει μήκος περίπου 400 μέτρων και πλάτος 40 μέτρων. Ένα τόσο επίμηκες σχήμα δεν έχει ποτέ έως τώρα παρατηρηθεί σε αστεροειδή.
Το Πρόγραμμα Breakthrough Listen, που αναζητά ίχνη εξωγήινης νοημοσύνης στο σύμπαν, αποφάσισε να «τσεκάρει» τον αστεροειδή με το μεγάλο αμερικανικό ραδιοτηλεσκόπιο Γκριν Μπανκ της Δυτικής Βιρτζίνια. Ανακοίνωσε ότι έως τώρα δεν προκύπτει κάτι «ύποπτο», όπως κάποια εκπομπή τεχνητών ραδιοκυμάτων από τον Οουμουαμούα (σημαίνει «αγγελιοφόρος» στα χαβανέζικα) στις συχνότητες των 1,7 έως 2,6 GHz.
«Ο Οουμουαμούα πιθανότατα είναι ένας αστεροειδής που εκτοξεύθηκε από το μητρικό άστρο του στη διάρκεια κάποιου χαοτικού συμβάντος πριν από δισεκατομμύρια χρόνια και τελικά τυχαία βρήκε το δρόμο για το ηλιακό μας σύστημα», δήλωσε ο ‘Αντριου Σίμιον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, συνεργαζόμενος ερευνητής του Breakthrough, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
-->
Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), o επιμήκης αστεροειδής ταξιδεύει με ταχύτητα 38,3 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και βρίσκεται πλέον σε απόσταση περίπου 200 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Τον Ιανουάριο 2019 θα έχει πια απομακρυνθεί πέρα από τον Κρόνο.
techit.gr/
Από το maradclub
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου