Translate

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Γαλλική μελέτη: Ο άνθρωπος έχει φτάσει στη φυσική του κορυφή – Ο μόνος δρόμος πια είναι προς τα κάτω

Η ανθρωπότητα είχε καλές περιόδους: οι άνθρωποι έχουν γίνει σωματικά ισχυρότεροι, το μέσο προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί σε σχεδόν όλα τα έθνη, ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια. Αλλά τώρα, οι επιστήμονες δίνουν μια κακή προειδοποίηση – ο μόνος δρόμος για την ανθρωπότητα πια, είναι προς τα κάτω.
Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο
ανώτατο όριο σωματικής απόδοσης, ύψους και διάρκειας ζωής, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική επισκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Descartes του Παρισιού στη Γαλλία.

Εκτιμώντας τα ιστορικά αρχεία που σχετίζονται με την ανθρώπινη φυσιολογία που φτάνουν πίσω 120 χρόνια, οι επιστήμονες στο γαλλικό πανεπιστήμιο αμφισβητούν τις εξελικτικές προβλέψεις, όπως η ιδέα ότι το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί απεριόριστα.
«Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν αυξάνονται πλέον, παρά την συνεχή διατροφική, ιατρική και επιστημονική πρόοδο. Αυτό υποδηλώνει ότι οι σύγχρονες κοινωνίες επέτρεψαν στο είδος μας να φθάσει στα όριά του», δήλωσε ο καθηγητής Jean-Francois Toussaint, συγγραφέας της ανασκόπησης. «Είμαστε η πρώτη γενιά που το καταλαβαίνουμε», είπε.

Η πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη δείχνει ότι, γενετικά, οι άνθρωποι είναι απίθανο να προχωρήσουν περαιτέρω στην ηλικία. Ενδιαφέρον επίσης, το έγγραφο αναφέρει ότι αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να γίνουν μια πιο μονότονη υπόθεση, καθώς τα καταγεγραμμένα κατορθώματα, ή ρεκόρ γίνονται λιγότερα.
Ίσως πιο τρομακτικό είναι το συμπέρασμα ότι οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές αλλαγές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μείωση της ανθρώπινης ευημερίας. Η σωματική ικανότητα στη Δυτική Ευρώπη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς η έρευνα προβλέπει ότι θα υπάρξει «μείωση της σωματικής δραστηριότητας στις περισσότερες ανεπτυγμένες κοινωνίες».

«Αυτή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυτού του αιώνα, καθώς η πρόσθετη πίεση από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες θα είναι υπεύθυνη για επιζήμιες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον», δήλωσε ο Toussaint.
«Οι τρέχουσες μειώσεις των ανθρωπίνων ικανοτήτων που βλέπουμε σήμερα αποτελούν ένδειξη ότι οι περιβαλλοντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του κλίματος, συμβάλλουν ήδη στην αύξηση των περιορισμών που πρέπει τώρα να εξετάσουμε».

Ωστόσο, δεν είναι όλα καταστροφικά στην έρευνα και ο Toussaint υποστηρίζει ότι η γνώση των ορίων ενός ατόμου μπορεί να είναι θετική.
«Τώρα που γνωρίζουμε τα όρια του ανθρώπινου είδους, αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένας σαφής στόχος για τα έθνη να εξασφαλίσουν ότι οι ανθρώπινες ικανότητες φθάνουν στις υψηλότερες δυνατές αξίες για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού», ανέφερε.
-->
«Με την κλιμάκωση των περιβαλλοντικών περιορισμών, αυτό μπορεί να κοστίσει όλο και περισσότερο ενέργεια και επενδύσεις προκειμένου να εξισορροπηθούν οι αυξανόμενες πιέσεις του οικοσυστήματος».
Από το olympia
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου