Translate

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Πώς βρήκαν τον Καρλομάγνο στον τάφο του;

Είναι ν’απορεί κανείς πώς οι συγγραφείς της Ευρωπαϊκής Ιστορίας «διέγραψαν»τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό, έχοντας ως απαρχήν την εποχή του Καρλομάγνου, την στιγμή κατά την οποίαν όταν άνοιξαν τον τάφο του ασφαλώς και θα έμειναν
έκπληκτοι!..
ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι ο Καρλομάγνος (Charlemagne, 742 – Άαχεν 814) ήταν Αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (800-814) και βασιλιάς των Φράγκων (768-814). Στέφθηκε βασιλιάς μετά τον θάνατο του πατέρα του, Πεπίνου του Βραχύ, μοιράστηκε τον θρόνο μαζί με τον αδελφό του Καρλομάνο από το 768 έως το 770 και από το 770 έως το 814 βασίλευσε μόνος· το 774 έγινε βασιλιάς των Λογγοβάρδων.
Ο Καρλομάγνος παντρεύτηκε αρχικά τη Δεζιδεράτη, κόρη του βασιλιά των Λογγοβάρδων –με την οποία αργότερα χώρισε– και ύστερα απέκτησε διαδοχικά άλλες τρεις συζύγους: τη Χιλδεγάρδη, τη Φαστράδα και τη Λιουτγάρδη. Από τους γιους του, ο Κάρολος είχε τον τίτλο του βασιλιά της Αυστρασίας, ο Πεπίνος έφερε τον τίτλο του βασιλιά της Ιταλίας (πέθαναν και οι δύο πριν από τον πατέρα τους) και ο Λουδοβίκος, ο επιλεγόμενος Ευσεβής, κληρονόμησε όλες τις πατρικές κτήσεις.

Ο Καρλομάγνος διεύρυνε το βασίλειο των Φράγκων ξεπερνώντας τον Ρήνο, τις Άλπεις και τα Πυρηναία και δημιούργησε μια πρώτη ισχυρή μορφή ευρωπαϊκής ενότητας: την αυτοκρατορία εκείνη, την οποία η Καθολική Εκκλησία αναγνώρισε ως Αγία και Ρωμαϊκή και οι σύγχρονοί του χαιρέτισαν ως αναβίωση της αρχαίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Μεσαίωνα, τόσο για την ιστορική σημασία των κατορθωμάτων του όσο και για την επιβλητική δύναμη της προσωπικότητάς του, την οποία είχε ήδη περιβάλει ο θρύλος ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Για την Ευρώπη του Μεσαίωνα, ο Κ. αποτελούσε το πρότυπο του χριστιανού βασιλιά και ηγεμόνα.

Πώς βρήκαν τον Καρλομάγνο στον τάφο του;
Είναι ν’απορεί κανείς πώς οι συγγραφείς της Ευρωπαϊκής Ιστορίας «διέγραψαν» τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό, έχοντας ως απαρχή την εποχή του Καρλομάγνου, την στιγμή κατά την οποίαν όταν άνοιξαν τον τάφο του ασφαλώς και θα έμειναν έκπληκτοι!.. Διαβάστε τι γράφει σε ένα κείμενό της, εν μέσω άλλων, η εφημερίδα «Ελευθερία» της 22ας Σεπτεμβρίου 1959 (σελίδα 4)
-->
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου