Translate

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Θεωρίες συνωμοσίας: Νεκροί που πολλοί πίστεψαν πως… δεν είχαν πεθάνει

Οι θεωρίες συνωμοσίας που τους ακολουθούν και μετά θάνατον

Ποιος προσποιείται το θάνατό του; Η ιστορία είναι γεμάτη από… πλαστούς θανάτους και από επανεμφανίσεις ανθρώπων που καιρό θεωρούνταν νεκροί, αλλά υπάρχει επίσης και ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που έχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι νεκροί αλλά εντούτοις έχουν γίνει το επίκεντρο των θεωριών που ισχυρίζονται το αντίθετο.
Στον κατάλογο που ακολουθεί, παρελαύνουν
μερικές από τις μακάβριες ιστορίες διάσημων που υποτίθεται ότι απέκρυψαν το θάνατό τους.
Όλα ξεκίνησαν από φήμες που τροφοδοτήθηκαν και διαδόθηκαν από μια σειρά συνωμοσιολόγων.

Τουπάκ Σακούρ: 1971-1996
Ο Τουπάκ Σακούρ ήταν ένας διάσημος Αμερικανός ράπερ ο οποίος σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του. Η δολοφονία του παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστη, εμπνέοντας πολλές θεωρίες για το ποιος ήταν υπεύθυνος.
Επιπλέον, πολλοί θαυμαστές του επιμένουν ότι Τουπάκ είναι ακόμα ζωντανός. Οι φήμες εν μέρει τροφοδοτήθηκαν από το γεγονός ότι μετά τον τραγικό του θάνατο, κυκλοφόρησαν οκτώ νέα άλμπουμ του.
Σε μια παράξενη σύμπτωση, στο πρώτο από τα εν λόγω άλμπουμ περιλαμβάνεται το τραγούδι «Blasphemy» στο οποίο ο Τουπάκ ραπάρει «τα αδέλφια πυροβολούνται και επιστρέφουν αναστημένοι» («Brother’s getting shot and coming back resurrected»)
Ο Τούπακ άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Σεπτεμβρίου 1996, έπειτα από σκληρή μάχη με το θάνατο. Στις 7 Σεπτεμβρίου είχε βρεθεί στο γήπεδο MGM Grand του Λας Βέγκας, προκειμένου να παρακολουθήσει έναν αγώνα μποξ μεταξύ του Μάικ Τάισον και του Μπρους Σέλντον.

Ο Τουπάκ καθώς επέβαινε στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της εταιρίας του, στη θέση του συνοδηγού, κατευθυνόταν στο Club 662. Η επίθεση έγινε στις 11:17 το βράδυ, στο αυτοκίνητο. Πέθανε, μετά από 6 ημέρες στο νοσοκομείο από εσωτερική αιμορραγία. Λίγο μετά το θάνατό του, κυκλοφόρησε ο δίσκος «The Don Killuminati: The 7 Day Theory».

Άντι Κάουφμαν: 1949-1984
Ο εκκεντρικός κωμικός, καλύτερα γνωστός από τον ρόλο του Λάτκα Γκράβας στην τηλεοπτική σειρά Taxi, ενέπνευσε το τραγούδι των REM «Man on the Moon».
Πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία μόλις 35 ετών, το 1984. Ωστόσο, επειδή είχε κρατήσει κρυφή την ασθένειά του, σχεδόν μέχρι την ημέρα που πέθανε, πολλοί θαυμαστές του πιστεύουν ότι η ανακοίνωση του θανάτου ήταν μια περίτεχνη φάρσα.
Μάλιστα, ο στενός συνεργάτης και συνάδελφός του, ο κωμικός Μπομπ Ζμούντα, είχε παραδεχτεί ότι ο ίδιος και ο Κάουφμαν είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο να προσποιηθεί το θάνατό του, και όπως είπε, του φάνηκε ότι είχε «εμμονή με αυτή την ιδέα».
Ωστόσο, σε μια συνέντευξη του το 1999, ο Ζμούντα είχε δηλώσει: «Ο Άντι Κάουφμαν είναι νεκρός. Δεν βρίσκεται σε κάποιο μέρος με τον Έλβις». Πάντως, για παν ενδεχόμενο, οι φίλοι του κωμικού πραγματοποίησαν ένα «Welcome Home Andy « πάρτι για την 20ή επέτειο του θανάτου του. Το τιμώμενο πρόσωπο ωστόσο απέτυχε να εμφανιστεί.

Έλβις Πρίσλεϊ: 1935-1977
Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν δει ολοζώντανο τον «βασιλιά», μετά το θάνατό του. Στην κηδεία του, ο πατέρας του Έλβις, Βέρνον φέρεται να παραδέχθηκε ότι το πτώμα στο φέρετρο δεν μοιάζει με τον γιο του. Είπε ότι ο Ελβις ήταν «επάνω», προσθέτοντας, «Έπρεπε να δείξουμε κάτι στους ανθρώπους».
Λέγεται μάλιστα ότι ο Έλβις είχε εμμονή με το best seller βιβλίο «The Passover Plot» του Hugh Schoenfield, ο οποίος υποστήριζε ότι ήταν φαινομενικός ο θάνατος και η ανάσταση του Ιησού και ότι κατανάλωσε ένα φάρμακο που προσωρινά τον έκανε να φαίνεται νεκρός.
Ο Πρίσλεϊ, δεν είναι ξένος προς τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, οπότε μπορεί να είχε τις γνώσεις για να ακολουθήσει ένα παρόμοιο σχέδιο.

Η τελευταία κατοικία του Έλβις, στο Τενεσί. Ή μήπως όχι…
Για πολλούς ο θάνατος του Έλβις, ο οποίος αν ζούσε θα πλησίασε τα 80, ήταν μία καλοστημένη πλεκτάνη και πως στην θέση του έβαλαν κάποιον που του μοιάζει γιατί αυτός ήθελε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι σκηνοθέτησε το θάνατο του και αυτός αποσύρθηκε στο ράντζο του στο Τενεσί.

Τζιμ Μόρισον: 1943-1971
Τον Μάρτιο του 1971, ο Μόρισον, τραγουδιστής των Doors, μετακόμισε στο Παρίσι για να αφοσιωθεί και να γράψει ποίηση. Την Παρασκευή, 2 Ιουλίου βγήκε από το διαμέρισμά του, λέγοντας στην κοπέλα του Πάμελα Κάρσον, ότι θα πήγαινε να δει μια ταινία. Τη Δευτέρα, η Κάρσον κάλεσε τον εκπρόσωπο της Elektra Records, Μπιλ Σίντονς να έρθει στο Παρίσι.
Όταν έφτασε, βρήκε την Κάρσον, μαζί με ένα σφραγισμένο φέρετρο και ένα πιστοποιητικό θανάτου λέγοντας ότι ο Τζιμ Μόρισον είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή. Ακριβώς ό, τι είχε συμβεί εκείνο το Σαββατοκύριακο παραμένει μυστήριο.
Παρά τα όσα έγραφε το πιστοποιητικό θανάτου, φήμες ήθελαν τον Μόρισον να πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.

Ο τάφος του Μόρισον στο Παρίσι
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές πάντως, ο θρυλικός τραγουδιστής είχε εντοπίστει να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο εκείνο το μοιραίο Σαββατοκύριακο, γεγονός που τροφοδότησε τις θεωρίες ότι ήταν ακόμα ζωντανός.
Ακόμη και ο κομπορντίστας των Doors, Ρέι Μανζαρεκ είπε σε μια συνέντευξή του το 1973, «δεν ξέρω μέχρι και σήμερα το πώς πέθανε και στην πραγματικότητα δεν ξέρω καν αν είναι νεκρός. Κανείς δεν είδε ποτέ το σώμα του Τζιμ Μόρισον … ήταν σφραγισμένο το φέρετρο. Έτσι, ποιος ξέρει, ποιος ξέρει πώς πέθανε ο Τζιμ».

Αδόλφος Χίτλερ: 1889-1945
Ο Χίτλερ και η σύζυγός του για μια μέρα, η Εύα Μπράουν, αυτοκτόνησαν στην αποθήκη κάτω από την καγκελαρία του Ράϊχ, στις 30 Απριλίου 1945. Την επόμενη μέρα, το γερμανικό ραδιόφωνο ανακοίνωσε ότι ο Φύρερ είχε πεθάνει οδηγώντας τα στρατεύματά του στη μάχη.
Η σοβιετική υπηρεσία ειδήσεων Tass μετέδωσε την είδηση, αλλά συμπλήρωσε ότι «με τη διάδοση της είδησης του θανάτου του Χίτλερ, οι Γερμανοί φασίστες προφανώς επιθυμούν να δώσουν στον Χίτλερ τα μέσα να διαφεύγει».
Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Πότσνταμ τον Ιούλιο του 1945, ο Ιωσήφ Στάλιν επέμενε ότι ο Χίτλερ είχε διαφύγει στην Ισπανία ή την Αργεντινή. Στην πραγματικότητα, αυτή τη φορά οι Ρώσοι κατείχαν τα λείψανα του Χίτλερ και της Μπράουν.
Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, το επιφανές μέλος των Ναζί, ο Μάρτιν Μπόρμαν, μαζί με τον οδηγό του Χίτλερ, τον υπηρέτη του, τον επιλοχία των SS Ότο Γκίνσε και μερικούς στρατιώτες της προσωπικής του φρουράς καίνε τα πτώματα, τα οποία θάβονται μέσα σε κρατήρα από βόμβα.

Αργότερα, θα τα πάρουν από εκεί οι Σοβιετικοί, οι οποίοι θα τα κρατήσουν σε μυστικό μέρος στην Ανατολική Γερμανία, κοντά στο Μαγδεμβούργο, μέχρι την δεκαετία του ’70. Τότε, με διαταγή του αρχηγού του KGB Γιούρι Αντρόποφ, καταστρέφονται τελείως και απορρίπτονται στον ποταμό Έλβα.
Παρόλ’ αυτά διασώθηκαν το κρανίο και η οδοντοστοιχία του πτώματος, απ’ όπου ο οδοντίατρος του Χίτλερ, μέσω προηγούμενης ακτινογραφίας, αναγνώρισε αργότερα την ταυτότητα του νεκρού. Παρά ωστόσο τα ευρήματα της νεκροψίας, οι θεωρίες ότι ο Χίτλερ παρέμενε ζωντανός, συνεχίστηκαν.

Η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία: 1901-1918
Η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας, μέλος της δυναστείας των Ρομανόφ, ήταν η μικρότερη κόρη του Αυτοκράτορα Νικολάου Β΄ της Ρωσίας, τελευταίου ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας της Ρωσίας, και της συζύγου του, Αλεξάνδρα Φεοντόροβνα της Έσσης.
Θεωρείται πως δολοφονήθηκε, στο εκτελεστικό απόσπασμα, μαζί με την οικογένειά της στις 17 Ιουλίου 1918, από δυνάμεις της μυστικής αστυνομίας των Μπολσεβίκων. Ωστόσο, φήμες που χρονολογούνται από εκείνη την εποχή, επιμένουν για την πιθανή της απόδραση. Κατά περιόδους διάφορες γυναίκες διεκδίκησαν την ταυτότητα της Αναστασίας, τροφοδοτώντας ένα από τα πιο διάσημα μυστήρια του 20ού αιώνα.
Η πιο γνωστή από τις γυναίκες που διεκδίκησαν την ταυτότητά της, ήταν η Άννα Άντερσον, ο οποίος άρχισε τους ισχυρισμούς της, όταν διασώθηκε από ένα κανάλι του Βερολίνου το 1920.

Αργότερα, κατέφυγε σε δικαστήριο για να ζητήσει να αναγνωριστεί ως κληρονόμος των Ρομανόφ (δεν είχε ευτυχή κατάληξη), παντρεύτηκε τον Τζακ Μάναχαν και εγκαταστάθηκε στη Βιρτζίνια, όπου και πέθανε το 1984. Μια δεκαετία μετά το θάνατό της, η εξέταση DNA αποδείχθηκε ότι η Άννα Άντερσον Μάναχαν δεν είχε σχέση με τις Ρομανόφ, αλλά αντ ‘αυτού προερχόταν από μια πολωνική οικογένεια.

Τζέσε Τζέιμς: 1847-1882
Το 1948, ένας άντρας ηλικίας 100 ετών από την Οκλαχόμα υπό το όνομα J. Frank Dalton ανακοίνωσε ότι ήταν ο Τζέσε Τζέιμς, ο οποίος είχε σκοτωθεί από τον Ρόμπερτ Φορντ , 66 χρόνια νωρίτερα.
Ο Dalton έπεισε τους συγγραφείς Ρόμπερτ Ρούαρκ και Ρούντι Τουρίλι ότι ήταν ο θρυλικός κακοποιός, (υπήρξε αρχηγός συμμορίας καθώς και ληστής τραπεζών και τρένων. Υπήρξε το διασημότερο και πιο διαβόητο μέλος της συμμορίας των αδελφών Τζέιμς. Διάσημος και όταν ζούσε, αποτέλεσε θρυλική φιγούρα της Άγριας Δύσης μετά το θάνατό του).
Ο Τζέιμς δολοφονήθηκε σε ηλικία 35 ετών, από το μέλος της συμμορίας του Ρόμπερτ Φόρντ, προκειμένου να λάβει τα χρήματα της κρατικής αμοιβής που δίνονταν.
-->
Σύμφωνα με τους τότε ισχυρισμούς, όταν η μητέρα του κλήθηκε να αναγνωρίσει το πτώμα του γιου της, εκείνη είπε «Όχι, κύριοι, ότι δεν είναι ο γιος μου», γεγονός που πυροδότησε μια σειρά από φήμες. Ωστόσο, το 1995, ο τάφος που υποτίθεται ήταν θαμμένος ο Τζέσε Τζέιμς, ανοίχτηκε για να υποβληθεί η σορός σε εξέταση DNA. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι ήταν ο φημισμένος κακοποιός.
newsbeast
Από το apocalypsejohn
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου