Translate

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Τι είναι το «Ρόδον αμάραντον»: Έτοιμο να αναδειχθεί το «εκρηκτικό μείγμα» των Ελλήνων

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ταξίδεψε μαζί με Έλληνες ξεριζωμένους, από το Τριφώνιο της Ανατολικής Θράκης και διασώθηκε φυλαγμένη κάτω από την αγία τράπεζα για περίπου έναν αιώνα!
Η αποκατάστασή της έφερε στο φως μίας σπάνιας ομορφιάς ξυλόγλυπτη εικόνα της Παναγίας «Ρόδον Αμάραντον»!
Θα «ενθρονιστεί» στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιασίου Ροδόπης.
Αυτή είναι η ιστορία των Ελλήνων, οι οποίοι
κρατούν ως κειμήλιο το «εκρηκτικό μείγμα» Χριστού και Ελλάδας!
Εκεί εναπόθεταν οι προγονοί μας ελπίδα, πίστη και προσδοκίες, κάτι που επιδιώκεται να χαθεί στις μέρες μας.
Φυλαγμένη κάτω από την αγία τράπεζα του ιστορικού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιασίου, η εικόνα της «Κυράς των Ουρανών» ήρθε στο φως όταν ο ιερέας του χωριού Ιωσήφ, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία εκ βάθρων αναβάθμιση του εσωτερικού του ναού.

Η συντήρησή της έγινε στην Αθήνα με τις εργασίες να φέρνουν στο φως μίας σπάνιας ομορφιάς ξυλόγλυπτη εικόνα της Παναγίας «Ρόδον Αμάραντον».
«Ρόδον αμάραντον» είναι και η αλήθεια του Χριστού, την οποία ποτίζει το νερό της γνώσης των Ελλήνων και την διαχωρίζει από τον διαχρονικό σκοταδισμό «χριστιανών» και μη.

Στην πόλη Πάριον, στην περιοχή του Τσανάκκαλε, στην σημερινή Τουρκία, βρέθηκε ένα πηγάδι ηλικίας 2.700 ετών που εξακολουθεί να έχει νερό --το βασικό ποτό που είναι «πηγή ζωής»-- με ειδικές «θεραπευτικές ιδιότητες», καθώς οι Έλληνες γνώριζαν τι και πως το χρησιμοποιούν.
Το πηγάδι εξακολουθεί να περιέχει θερμό νερό, το οποίο πιστεύεται ότι αποτελεί την πηγή της ομορφιάς στην περιοχή.
«Σύμφωνα με αρχαίες αναφορές, το νερό αυτό είχε θεραπευτικές ιδιότητες και ήταν ευεργετικό για τις διαταραχές του στομάχου και τις δερματικές βλάβες», δήλωσε ο καθηγητής Βεντάτ Κελές του Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ondokuz May?s. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ήταν ξακουστή η ομορφιά των γυναικών της περιοχής η οποία θα μπορούσε, όπως είπε, να οφείλεται σε αυτό το θεραπευτικό νερό.
Το Πάριον, γνωστό και ως Πάριουμ ήταν αρχαία ελληνική πόλη η οποία ιδρύθηκε το 709 π.Χ. Είχε δύο μεγάλα λιμάνια τα οποία κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής χρησίμευαν ως κύριος "τελωνειακός σταθμός" για αγαθά που έρχονταν από το Αιγαίο στην Κωνσταντινούπολη.
-->
Ακόμα και χιλιάδες χρόνια μετά οι γνώσεις του Ελληνισμού παραμένουν αναλλοίωτες και τις προβάλλουν οι αρχαιολόγοι! Όσες τους επιτραπεί δηλαδή να προβάλλουν, καθώς εκείνοι που κρύβουν σήμερα γνώση δεν φοράνε μόνο ιερατικά ράσα αλλά και επιστημονικές «ποδιές»!

Το «εκρηκτικό μείγμα» των Ελλήνων παραμένει όμως, έτοιμο να αναδειχθεί εκ νέου, τρομάζοντας τους όποιους πολέμιους της αλήθειας!
Από το el.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου