Translate

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

«Έξυπνα» εργαλεία εκμάθησης ξένων γνωσσών σε στιγμές αναμονής στο Ίντερνετ

Ακόμα και στον σημερινό κόσμο, όπου η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι ταχεία και (σχετικά) εύκολη για τους περισσότερους, είναι πολλές οι στιγμές μέσα σε μια μέρα που ο χρήστης χρειάζεται να περιμένει για την ανανέωση σε υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων κλπ. Για την καλύτερη αξιοποίηση αυτών των στιγμών αναμονής, ερευνητές του CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory) του ΜΙΤ ανέπτυξαν μια σειρά εφαρμογών υπό την ονομασία
WaitSuite, που «τεστάρουν» τον χρήστη στο λεξιλόγιο μιας γλώσσας σε τέτοιες στιγμές- όπως πχ όταν κάποιος περιμένει να ανοίξει ένα μήνυμα, ή να συνδεθεί το τηλέφωνό του στο WiFi.
Το WaitSuite «πατάει» πάνω σε εφαρμογές micro-learning, όπως το Duolingo και έχει σκοπό την εκμετάλλευση στιγμών που κάποιος, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα έκανε τίποτα- μια πρακτική που οι δημιουργοί της χαρακτηρίζουν «wait learning».
«Με stand-alone εφαρμογές, μπορεί να είναι άβολο το να πρέπει να τις ανοίγεις ξεχωριστά για να κάνεις μια άσκηση» λέει η Κάρι Κάι, διδακτορική φοιτήτρια του ΜΙΤ, η οποία ηγείται του εγχειρήματος. «Το WaitSuite ενσωματώνεται απευθείας στις καθημερινές σας εργασίες, οπότε μπορείς εύκολα να μάθεις χωρίς να αφήνεις αυτό που έκανες ήδη».
Όπως αναφέρει το MIT News, το WaitSuite καλύπτει πέντε καθημερινές εργασίες: Την αναμονή σύνδεσης WiFi, εμφάνισης email, λήψης μηνυμάτων σε εφαρμογές instant messaging, άφιξης ανελκυστήρα ή «φορτώματος» περιεχομένου στο κινητό τηλέφωνο. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή instant messaging του συστήματος, WaitChatter, οι χρήστες μάθαιναν περίπου τέσσερις νέες λέξεις την ημέρα- ή αλλιώς, 57 λέξεις μέσα σε δύο εβδομάδες. Αξιοπερίεργο είναι πως, όπως διαπίστωσε η Κάι, το σύστημα επέτρεπε στους χρήστες να επικεντρώνονται καλύτερα στις βασικές τους εργασίες, καθώς ήταν λιγότερο πιθανό να «ξεφύγουν», κοιτώντας πχ τους λογαριασμούς τους στα social media, ή γενικότερα να βγουν από την εφαρμογή.
Μεταξύ των εφαρμογών του WaitSuite περιλαμβάνεται το WiFiLearner, που δραστηριοποιείται όταν αντιλαμβάνεται πως η συσκευή του χρήστη αναζητά δίκτυο WiFi, καθώς και το ElevatorLearner, που εντοπίζει αυτόματα πότε κάποιος βρίσκεται κοντά σε ανελκυστήρα, μέσω της ανίχνευσης Bluetooth iBeacons- και στη συνέχεια στέλνει στον χρήστη λέξεις προς αναγνώριση- μετάφραση.
-->
Αν και το WaitSuite χρησιμοποιείται σε αυτή τη φάση για την εκμάθηση λεξιλογίου, η Κάι υποστηρίζει ότι θα ήταν επίσης χρήσιμο για σκοπούς διδασκαλίας σε άλλους τομείς, όπως τα μαθηματικά και η ιατρική ή η νομική ορολογία.
Πηγή: naftemporiki.gr
Από το diakonima
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου