Translate

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Οι τρεις καταστροφές που θα συμβούν στον κόσμο

Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει απάντηση η Jane Goodall,  διάσημη ανθρωπολόγος που για περισσότερα από 40 χρόνια έχει μελετήσει
 την κοινωνική ζωή των χιμπατζήδων, αλλά είναι και η συγγραφέας του βιβλίου «Λόγος για την Ελπίδα».
Το όραμά της με την πρώτη ματιά φαίνεται περισσότερο  ουτοπικό, αλλά στην πραγματικότητα κάποιες δραστικές αλλαγές στον πλανήτη μας είναι
 σε εξέλιξη τώρα.

1. Οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Είναι μια αναγκαστική εγκατάλειψη των σπιτιών και οφείλεται στην άνοδο της στάθμης των υδάτων του ωκεανού, αλλά και λόγω της αλλαγής του κλίματος, που θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των περιοχών με απόβλητα.
Σε αυτή την περίπτωση, η Goodall προβλέπει ότι οι πρώτες χώρες που θα  επηρεαστούν είναι οι χώρες που έχουν περιορισμένους πόρους για το πόσιμο νερό και την άρδευση. Η αλήθεια είναι ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο, 22 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταναστεύσουν λόγω φυσικών καταστροφών.

2. Οι Λοιμώξεις θα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Σύμφωνα με την  Goodall, το 2050 η ιατρική κοινότητα  πολύ δύσκολα θα μπορέσει να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Η αιτία   είναι ότι η αντίσταση των διαφόρων βακτηρίων στα αντιβιοτικά γίνεται πολύ πιο ανθεκτική.
Στην Ινδία ήδη, πολλά νεογέννητα θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει, λόγω των λοιμώξεων που μέχρι τώρα θεωρούνταν ιάσιμες.

3. Η αποψίλωση των δασών θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Το 2012 ένα άρθρο στην εφημερίδα New York Times, μιλούσε για τον κίνδυνο στον πλανήτη από το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης αποψίλωσης των δασών. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο χάνεται κάθε χρόνο μια περιοχή του δάσους ίση με την περιοχή του Παναμά.
Θεωρείται βέβαιο ότι θα βλάψει όχι μόνο τη βλάστηση και τα ζώα, λόγω της κατεδάφισης των οικοσυστημάτων τους, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, γιατί από το δάσος έρχεται ένα μεγάλο μέρος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των ουσιών να που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των θανάσιμων ασθενειών.
-->
"Η Μητέρα Φύση είναι ελαστική, αλλά ο χρόνος πλησιάζει γρήγορα που θα χάσει την ικανότητα της αυτο-ρύθμισης και της αναγέννησης», καταλήγει η Janet Goodall.
Από το kapistrinews
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου