Translate

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Η Απίστευτη ιστορία του Ιγνάτιου που λατρεύτηκε από τους Ουκρανούς ως Άγιος – Φυγάδευσε 50.000 Έλληνες από την εμπόλεμη Κριμαία στη Ρωσία

Πριν από τρεις αιώνες, ο Ιάκωβος Κοζαδίνος γεννήθηκε στην Κύθνο. Ήταν γόνος γνωστής οικογένειας του νησιού, που ακολουθούσε τις θρησκευτικές παραδόσεις και είχε μεγάλη πίστη στον θεό. Σε ηλικία 13 ετών, έφυγε από το νησί και επισκέφτηκε τη μονή Βατοπεδίου του Αγίου όρους, όπου έμενε ένας στενός του συγγενής.
Αφού σπούδασε αποφάσισε να γίνει μοναχός και άλλαξε το όνομά του σε
Ιγνάτιο. Τότε κλήθηκε να πάει σε μια απομακρυσμένη ενορία της Κριμαίας, που βρισκόταν υπό τον ζυγό των Τατάρων και να καθοδηγήσει τους πιστούς.
Το 1769 χειροτονήθηκε επίσκοπος Γκοτφέϊ και Κεφάϊ της Κριμαίας και αργότερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως του έδωσε τον τίτλο του αρχιεπισκόπου.
Ο Ιγνάτιος ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος, που ακολουθούσε τον δρόμο του θεού και οι πιστοί τον αγαπούσαν και τον σέβονταν. Για το λόγο αυτό, το Πατριαρχείο τον εξέλεξε Μητροπολίτη σε μια περιοχή της Κριμαίας, που ζούσαν 50.000 Έλληνες.

Εκείνη την περίοδο, μαίνονταν ο ρωσοτουρκικός πόλεμος και ο Ιγνάτιος έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει τους κατοίκους της περιοχής. Πολλοί τον αποκάλεσαν «μικρό Μωυσή» γιατί οδήγησε τους Έλληνες σε έναν νέο τόπο
Ήρθε σε επαφή με την Αικατερίνη της Ρωσίας και συμφώνησε οι χριστιανοί της Κριμαίας να γίνουν Ρώσοι υπήκοοι. Για να υλοποιήσει το σχέδιο του, έστειλε έμπιστους ανθρώπους να ενημερώσουν κρυφά τους πιστούς για την επικείμενη έξοδο από την Κριμαία. Τον Ιούνιο του 1778, 50.000

Έλληνες ορθόδοξοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην Κριμαία και υπό την καθοδήγηση του Ιγνατίου κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και εγκαταστάθηκαν σε μια περιοχή κοντά στην Αζοφική, που άνηκε στους Ρώσους.
Η πόλη που ίδρυσαν οι πιστοί ονομάστηκε Μαριούπολη και κατοικήθηκε από Έλληνες πιστούς. Ο Ιγνάτιος έμενε σε ένα κελί που είχε χτίσει ο ίδιος 6,5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
Σε όλη του τη ζωή συμβούλευε τους πιστούς και τους βοηθούσε. Ο 1977 ο Ιγνάτιος αναγνωρίστηκε ως Άγιος και μέχρι σήμερα οι πιστοί της Μαριούπολης τον λατρεύουν ως Άγιο και πολιούχο της πόλης.
-->
Πρόσφατα, ο Δήμος Κύθνου ήρθε σε επαφή με την ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης και κίνησαν διαδικασίες για να αδελφοποιηθούν. Το 2016 ορίστηκε να είναι αφιερωμένο στη μνήμη 300 ετών από τη γέννηση του.
Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, όπου οι κάτοικοι της Κύθνου θα υποδεχτούν τα οστά του Αγίου Ιγνατίου.
mixanitouxronou.gr
Από το makeleio
Αν θέλετε να βοηθήσετε να συνεχίσουν να υπάρχουν ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ2, ξέρετε τους τρόπους!
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου