Translate

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Μάγιας & εξωγήινοι δεν είχαν επαφές

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΕΝΚΕ»

Εντελώς... γήινη ήταν, όπως φαίνεται από τα ευρήματα των αρχαιολόγων, η ταφή του αρχαίου ηγεμόνα των Μάγιας, Πακάλ, το νεκρικό μνημείο του οποίου είχε πυροδοτήσει τη φαντασία πολλών, που επί δεκαετίες έβλεπαν στη σαρκοφάγο του νεκρού βασιλιά αποδείξεις επαφών του αρχαίου πολιτισμού με εξωγήινους.
Η πυραμίδα που στεγάζει τον τάφο του Πακάλ, ο οποίος πέθανε το 684 μ.Χ., και είναι γνωστή ως Ναός των Επιγραφών, βρίσκεται στο Παλένκε του Μεξικού και το 1952 αποκάλυψε τα μυστικά της, που ισοδυναμούσαν με τη θεαματική
ανακάλυψη του τάφου του Φαραώ Τουταγχαμών.
Οι απεικονίσεις στη σαρκοφάγο του βασιλιά, η οποία βρέθηκε σε μυστική κάμαρα, έκαναν τον γύρο του κόσμου καθώς παρέπεμπαν σε έναν αρχαίο αστροναύτη που βρίσκεται μέσα σε διαστημόπλοιο.
Εκείνος που πραγματικά έκανε... καριέρα στηρίζοντας με πάθος τη θεωρία του «αστροναύτη του Παλένκε» ήταν ο διάσημος Εριχ φον Ντένικεν, ο οποίος έλεγε πως «βλέπουμε ένα ανθρωποειδές πλάσμα με στολή αστροναύτη σε στάση οδηγού αγωνιστικού αυτοκινήτου με τον κορμό του γερμένο μπροστά.
Κάθε παιδί θα αναγνωρίσει αυτό που βρίσκεται γύρω από το πλάσμα: έναν πύραυλο. Μπροστά είναι μυτερό... από την ουρά βλέπουμε να βγαίνουν φλόγες. Το πλάσμα χειρίζεται έναν αριθμό από απροσδιόριστα όργανα ελέγχου, η φτέρνα του αριστερού ποδιού πατά σε ένα είδος πεντάλ...». Οταν οι αρχαιολόγοι απέρριψαν τις θέσεις του, ο Ντένικεν αρκέστηκε στο να απαντήσει: «Με διασκεδάζετε».
Ηταν, λοιπόν, αναμενόμενο οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι να μην μπορέσουν να συγκρατήσουν ένα μικρό χαιρέκακο σχόλιο όταν τα νέα ευρήματα επιβεβαίωσαν τις αρχικές τους υποθέσεις: η σαρκοφάγος δεν ήταν το όχημα του βασιλιά για άλλους γαλαξίες, είπαν, αλλά για τον άλλο κόσμο. «Τίποτα στο Παλένκε δεν σχετίζεται με διαστημόπλοια» τόνισαν.

Επιβεβαίωση
Ανέκαθεν οι αρχαιολόγοι, σε αντίθεση με τον Ντένικεν, υποστήριζαν ότι τα σχέδια που θυμίζουν φλόγες και ενίσχυαν τη θεωρία περί διαστημοπλοίου ήταν στην πραγματικότητα απεικονίσεις του «Δένδρου της Ζωής», οι ρίζες του οποίου έφταναν μέχρι τον Κάτω Κόσμο, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των Μάγιας.
Η ανασκαφή ανέδειξε τις σήραγγες που οδηγούσαν, σύμφωνα με τον μύθο, τους νεκρούς στον Κάτω Κόσμο

 Κάποιες από τις επιγραφές που βρέθηκαν λένε ότι ένας θεός θα οδηγήσει τους νεκρούς στον Κάτω Κόσμο, βυθίζοντάς τους στα νερά για να φτάσουν εκεί. Οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι αναφέρονται στον Τσάακ, τον θεό της βροχής, του κεραυνού και της γονιμότητας. Και πλέον βρέθηκε η υδάτινη οδός που οδηγούσε στον Κάτω Κόσμο.
Πρόκειται για υπόγειες σήραγγες νερού, που είχαν κατασκευαστεί κάτω από τον Ναό των Επιγραφών, ο οποίος είχε χτιστεί πάνω σε μια πηγή. Τα κανάλια έχουν πλάτος 60 εκατοστών και οι επιστήμονες κατάφεραν να τα μελετήσουν με τη βοήθεια τηλεκατευθυνόμενης κάμερας. Οι σήραγγες αυτές πιθανότατα κατηύθυναν τα νερά από την ταφική αίθουσα στον χώρο μπροστά στον ναό, παρέχοντας στο πνεύμα του βασιλιά ένα μονοπάτι προς τη Χώρα των Νεκρών. Η θεωρία περί σηράγγων νερού που λειτουργούν ως δίοδοι για τον Κάτω Κόσμο έχει επιβεβαιωθεί και από άλλα ευρήματα στην περιοχή και κυρίως το Τεοτιχουακάν, κοντά στην Πόλη του Μεξικού.
«Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε ένα ρεύμα νερού» εξήγησε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Ιστορίας, Πέδρο Σάντσες Νάβα. «Υπάρχει μια αλληγορική έννοια του νερού, όπου αρχίζει και τελειώνει ο κύκλος της ζωής».
Το Παλένκε όπου είχε βρεθεί το 1952 ο τάφος του βασιλιά Πακάλ. 
-->
Την ίδια άποψη έχει και ο Φρανσίσκο Εστράντα Μπέλι, καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. «Οι Μάγιας πίστευαν ότι οι υδάτινες δίοδοι ήταν είσοδοι στον Κάτω Κόσμο. Είναι απολύτως λογικό, λοιπόν, να κατασκευαστεί ένα ταφικό μνημείο πάνω από μια πηγή. Σε άλλες περιπτώσεις έχουν βρεθεί τάφοι χτισμένοι πάνω σε σπηλιές, οι οποίες πιθανότατα παλιότερα να ήταν γεμάτες νερό».
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
Πηγή 
Από το conspiracyfeeds

Αν θέλετε να βοηθήσετε να συνεχίσουν να υπάρχουν ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ2, ξέρετε τον τρόπο!
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου