Υπάρχουν ανθρώπινα απομεινάρια τόσο παράξενα και εξώκοσμα στη θέα που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των συνωμοσιολόγων, καθώς ομολογουμένως μοιάζουν περισσότερο με σκελετούς εξωγήινων, ξωτικών, καλικαντζάρων και βρικολάκων παρά με κοινών ανθρώπων.
Σε μια προσεκτικότερη όμως επιστημονική ανάλυση τα περίεργα αυτά οστά αποκαλύπτουν τις περίεργες
συνθήκες που έζησαν οι κάτοχοί τους ή ακόμα και τις πολιτισμικές επιταγές που διαμόρφωσαν κυριολεκτικά το ανατρεπτικό σχήμα του σκελετού.
Η ζωή αφήνει το χνάρι της στους νεκρούς με διάφορους τρόπους, έτσι όπως κάνει και στους ζωντανούς δηλαδή, ανατρέποντας καθιερωμένες γνώσεις και προσλαμβάνουσες…
Ο «εξωγήινος» σκελετός της Ερήμου Ατακάμα
Ο πιο παράξενος ανθρώπινος σκελετός που έχει ανασυρθεί ποτέ μας έρχεται από το 2003, όταν η σκαπάνη αποκάλυψε έναν 15 εκατοστών σκελετό που χαιρετίστηκε αμέσως ως εξωγήινο ον! Τόσο το περίεργο σχήμα του κρανίου όσο και ο αριθμός των πλευρών (10 αντί για 12) δεν τον έκαναν να μοιάζει ανθρώπινο και όλοι έψαχναν να βρουν τις απαρχές του. Ήταν εξωγήινος; Ήταν κάποιο πρωτεύον; Ή μήπως ήταν έμβρυο που είχε αποβληθεί;
Η επιστήμη επιβεβαίωσε ωστόσο ότι ο σκελετός ήταν ανθρώπινος, δίνοντας έτσι τέλος στο πρωτόγνωρο συνωμοσιολογικό πάρτι. Το επιμηκυμένο κρανίο μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ηθελημένης παραμόρφωσης των κεφαλιών των αυτοχθόνων, πρακτική των λαών της Κεντρικής Αμερικής εδώ και τουλάχιστον 1.000 χρόνια, ή ακόμα και να πρόκειται για κάποια γενετική ανωμαλία.
Η εξέταση DNA μίλησε για ένα παιδί μεταξύ 6-8 ετών, αν και μιλάμε για σκελετό μόλις 15 εκατοστών! Ο νανισμός αποκλείστηκε ως ερμηνευτική γραμμή, ενώ εξίσου πονοκέφαλο αποτελεί για την επιστήμη το γεγονός ότι ένα καλό 9% του γενετικού υλικού του σκελετού δεν εμπίπτει στο ανθρώπινο γονιδίωμα! Πρόκειται για εκφυλισμό του DNA ή μήπως για εργαστηριακό λάθος;
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ πιστεύουν πάντως ακράδαντα πως πρόκειται για μετάλλαξη ανθρώπου: «Είναι άνθρωπος, πιο κοντά σε άνθρωπο παρά σε χιμπαντζή», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Βιολογίας του περίφημου πανεπιστημίου, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά του αινίγματος…
Το επιμηκυμένο κρανίο του «Ρωσικού Στόουνχεντζ»
Άλλος ένας «εξωγήινος» σκελετός ανασύρθηκε από το προϊστορικό Αρκάιμ, το μεγαλύτερο αίνιγμα της ρωσικής αρχαιολογίας (το χαρακτηρίζουν κοινώς ως «Ρώσικο Στόουνχεντζ») που εδράζεται στις στέπες της Κεντρικής Ρωσίας. Οι λάτρεις των παραφυσικών φαινομένων τον χαιρέτισαν αμέσως ως άλλο ένα έξοχο είδος εξωγήινου απομειναριού, όμοιο με τις «ανθρωποειδείς φιγούρες» με τα επιμηκυμένα κρανία του Περού των 3.000 ετών. Η ανάλυση DNA μάλιστα των εν λόγω σκελετών του Περού υπέδειξε ότι ενδέχεται να μην ανήκουν σε ανθρώπους τα απομεινάρια.
Οι επιστήμονες πιστεύουν πάντως ότι το ρωσικό αξιοπερίεργο μπορεί να ανήκει σε γυναίκα αρχαίας τοπικής φυλής και πιθανότατα είναι κατά 1.000 χρόνια παλιότερο από τους αντίστοιχους περουβιανούς σκελετούς. Το κρανίο επιμηκύνθηκε πιθανότατα από τη γνωστή πρακτική της παραμόρφωσης των κεφαλιών που συναντάμε ακόμα και σήμερα σε φυλές στα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης…
Ο σκελετός του βρικόλακα
Ένας τάφος ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα στη Βουλγαρία (2014) και περιείχε στα σπλάχνα του έναν 700 ετών σκελετό χωρίς οδοντοστοιχία. Ένα σιδερένιο παλούκι ήταν περασμένο στην καρδιά του ώστε να διασφαλίσει ότι ο νεκρός δεν θα αναστηθεί ποτέ ξανά, μιας και ήταν βρικόλακας! Ένας βούλγαρος καθηγητής αρχαιολογίας αποκάλυψε το περίεργο εύρημα στις ανασκαφές του στην αρχαία θρακική πόλη Περπερικόν, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, εκεί όπου βρισκόταν πιθανότατα ο περίφημος Ναός του Διονύσου.
Μεταξύ των κειμηλίων του μεγαλιθικού αυτού συμπλέγματος αποκαλύφθηκαν μια σειρά από μεσαιωνικοί τάφοι βρικολάκων (πρώτο μισό του 13ου αιώνα ο συγκεκριμένος), θύματα προφανώς της ανθρώπινης μανίας με τα πλάσματα της λαϊκής φαντασίας. Ο σκελετός ανήκει σε άντρα 40-50 ετών, από τον οποίο είχε μάλιστα αφαιρεθεί τμήμα του αριστερού ποδιού (μηρός), καθώς αυτό σε συνδυασμό με το παλούκωμα του στέρνου εγγυόταν ότι δεν θα επέστρεφε από τον άλλο κόσμο.
Οι σεξουαλικά ακόλαστες καλόγριες
Όχι λιγότεροι από 92 σκελετοί καλογριών ανασύρθηκαν από μονή στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας που συνδέονται καταφανώς με τις διεστραμμένες και βίαιες σεξουαλικές συμπεριφορές που λάμβαναν χώρα πίσω από τα τείχη του μοναστηριού. Η μονή ιδρύθηκε το 1110 και ο καρδινάλιος Γούλσεϊ την έκλεισε το 1525, όταν η ηγουμένη τιμωρήθηκε για τις αμαρτίες της.
Το σημαντικότερο εδώ είναι ότι τα οστά των καλογριών δεν ενταφιάζονταν μέσα στα καθαγιασμένα όρια της μονής, κάτι αρκετά παράδοξο για τον μοναχισμό. Μια από τις καλόγριες βρέθηκε θαμμένη ανάποδα δίπλα σε ένα νεογέννητο, ως μεταθανάτια μετάνοια μάλλον για την αμαρτία της. Μπορεί να ήταν μία από τις καλόγριες η συμπεριφορά των οποίων «προκάλεσε τον καρδινάλιο Γούλσεϊ να διαλύσει τη μονή και να τιμωρήσει την ηγουμένη».
Κι αυτό γιατί ο καρδινάλιος ανακάλυψε ότι τόσο η ηγουμένη Κάθριν Γουέλς όσο και μια ακόμα καλόγρια είχαν εξώγαμα παιδιά, την ίδια ώρα που η αυταρχική ηγουμένη υπέβαλλε σε σωματικά βασανιστήρια τις άτακτες καλόγριες. Η Γουέλς έβαζε χέρι και στα οικονομικά της μονής για να φτιάξει την προίκα της κόρης της, την ίδια ώρα που πολλές καλόγριες διατηρούσαν παράνομους ερωτικούς δεσμούς με άντρες των γειτονικών οικισμών, επισύροντας τη βιτριολική μήνη της ηγουμένης, παρά το γεγονός ότι και η ίδια είχε σκαρώσει παιδί με παπά του μοναστηριού!
Σύμφωνα με το ημερολόγιο της ίδιας, η διαφθορά και η ακολασία πρυτάνευσαν στη μονή για οχτώ ολόκληρα χρόνια…
Ο μεσαιωνικός σκελετός του δέντρου
Ένας παράξενος σκελετός εντοπίστηκε μέσα στις ρίζες μιας οξιάς 215 ετών σε επαρχία της Ιρλανδίας, όταν το δέντρο έπεσε εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας. «Αιχμάλωτα μέσα στις ρίζες» βρέθηκαν τα οστά ενός άντρα ηλικίας 17-21 ετών, που μας έρχονται τουλάχιστον 900-1.100 χρόνια πριν.
Η έρευνα αποκάλυψε μάλιστα ότι ο άντρας υπέφερε βίαιο θάνατο, καθώς οι μαχαιριές που έφερε στο στέρνο υποδεικνύουν ότι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Το σημείο της ταφής του ήταν παλιότερα χριστιανικό κοιμητήριο που εγκαταλείφθηκε αργότερα, όταν και φυτεύτηκαν τα δέντρα. Η συγκεκριμένη οξιά μεγάλωσε και αγκάλιασε με τις ρίζες της τα απομεινάρια του άντρα…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου