Translate

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Υπερηχητικό στεγνωτήριο ρούχων χρησιμοποιεί 70% λιγότερη ενέργεια

Μεγάλο μέρος της τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια παλαιοτέρων ετών όταν η ενέργεια ήταν φθηνή και φαινομενικά απεριόριστη.

Σήμερα, συνειδητοποιούμε όχι μόνο ότι υπάρχουν όρια για τα ορυκτά καύσιμα - που εξακολουθεί να είναι η κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας για πολλούς από εμάς - αλλά ότι υπάρχουν και άλλες συνέπειες που συνδέονται με τη σπάταλη χρήση των
εν λόγω εξουσία.
Αυτό απαιτεί την επανεξέταση και τον επανασχεδιασμό των τεχνολογιών που έχουμε και θεωρούμε δεδομένο.
Μια τέτοια περίπτωση είναι το πρότυπο ηλεκτρικό στεγνωτήριο ρούχων που βρέθηκε στα περισσότερα σύγχρονα σπίτια. Το τυπικό στεγνωτήριο ρούχων χρησιμοποιεί ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσό ενέργειας για να εκτελέσει μια εργασία που κάποτε εξαρτιόταν από την ηλιακή και αιολική ενέργεια - δηλαδή το άπλωμα.

Γύρω στα μέσα του περασμένου αιώνα, το άπλωμα είχε αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από την ογκώδη, power-gobbling συσκευή στέγνωμα εσωρούχων που γνωρίζουμε σήμερα.
Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μην έχουν δώσει ιδιαίτερη πολλή σκέψη στο θέμα, αλλά τελικά κάποιος έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος.
Οι έξυπνοι άνθρωποι στο Oak Ridge National Laboratory (το ίδιο ινστιτούτο που προσπαθεί να βρει τον τρόπο να κάνει πλουτωνίου από το εμπλουτισμένο ουράνιο) έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνολογία στεγνώματος ρούχων που χρησιμοποιεί ηχητικά και όχι θερμότητα για να αφαιρέσειε την υγρασία από t-shirts, κάλτσες κ.λπ.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτό το νέο σχέδιο στεγνωτήριο χρησιμοποιεί υπερηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για να στεγνώσουν τα υγρά ρούχα - και το αποτέλεσμα είναι ταχύτερη ξήρανση και τη μείωση της χρήσης ενέργειας σε ποσοστό 70 τοις εκατό.
Το υπερηχητικό στεγνωτήριο αντί να εκτοπίζει το νερό, το μετατρέπει σε μια λεπτή ομίχλη, χρησιμοποιώντας «χαμηλής ενέργειας, δονήσεις υψηλής συχνότητας."
Φαίνεται ότι η νέα τεχνολογία όχι μόνο θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος, αλλά θα σώσει επίσης από τους καταναλωτές εκατομμύρια δολάρια και ακόμη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
-->
Το στεγνωτήριο υπερήχων θα κοστίσει στους καταναλωτές περίπου $ 500 και θα περικόψει τις δαπάνες των ΗΠΑ από 9 δισεκατομμύρια $.
Από το liakonews
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου