Translate

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

«Καλλιέργεια» στρατιωτικών drones με χημικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Χημικά εργαστήρια μπορούν να αναπτύξουν φυτά, τρόφιμα, φάρμακα και σύντομα ... drones;

Ακούγεται σαν σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά νωρίτερα αυτό το μήνα, η αμυντική και αεροναυπηγική εταιρεία BAE Systems ανακοίνωσε το σχέδιό της για τη χημική "ανάπτυξη" στρατιωτικά μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το σχέδιο της εταιρείας είναι δηλαδή η «καλλιέργεια» (αντί κατασκευής ή συναρμολόγησης) drones σε δεξαμενές με
χημικά!
Ένα βίντεο από την επιχείρηση απεικονίζει την προτεινόμενη διαδικασία. Κατ 'αρχάς, οι στρατιωτικοί ηγέτες θα μπορούν να επιλέξουν προσαρμόσιμες επιλογές όπως η ταχύτητα, η επιτήρηση, ή stealth σε ένα tablet. Στη συνέχεια, ένας εκτυπωτής BAE με την ονομασία "Chemputer" τυπώνει τα βασικά, και στη συνέχεια μια προηγμένη χημική διαδικασία προκαλεί το drone να αυξάνεται, πάνω από το μοριακό επίπεδο.

Αν σας ενδιαφέρει νε εργαστείτε στην καλλιέργεια drone από το μηδέν, η BAE Systems προσφέρει θέσεις με τίτλους εργασίας που ακούγονται περίεργοι, βγαλμένοι από φουτουριστική ταινία. Ψάχνουν για Electronic Warfare Principal Systems Engineer, Advanced Exploitation Research Engineer, Senior Software Architect designing Electronic Warfare solutions, Machine Learning and Signal Processing Research Engineer και Senior Process Chemical Engineer, μεταξύ πολλών άλλων θέσεων.
«Η δημιουργία μικρών αεροσκαφών θα ήταν κάτι πολύ δύσκολο, αλλά είμαι βέβαιος ότι η δημιουργική σκέψη και οι συγκλίνουσες ψηφιακές τεχνολογίες θα οδηγήσουν τελικά στον ψηφιακό προγραμματισμό των πολύπλοκων συστημάτων χημικών και υλικών», είπε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης Lee Cronin, ο οποίος αναπτύσσει το Chemputer.

Αυτή τη στιγμή, η όλη διαδικασία είναι ακόμα σε θεωρητικό στάδιο, με τις πραγματικές επιστημονικές λεπτομέρειες να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι που θα μπορούσαμε να δούμε αυτόν τον αιώνα. 3D εκτυπωτές έχουν ήδη εκτυπώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και τμήματα drone. Η πρόταση της BAE θα επιτρέψει στο στρατό να παράγει αεροσκάφη στο χώρο κοντά στη σύγκρουση, σε αντίθεση με τα μακρινό εργοστάσια. Θα ήταν ακόμη εφικτό να δείτε αεροσκάφος που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες ή ακόμη και ημέρες, αντί ετών.

Η ανακοίνωση της BAE Systems αναφέρει ότι "είναι μόνο ένα παράδειγμα από την αυξανόμενη ζήτηση για δεξιότητες drone που υπάρχουν. Λιανικές υπηρεσίες παράδοσης, δημιουργία φίλμ, επιστήμονες και μετεωρολόγοι όλοι ζητούν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τις ευκαιρίες επέκτασης μέσω συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Καθώς η τεχνολογία drone εξελίσσεται, τα πανεπιστήμια προετοιμάζουν τη δική τους παραγωγή των αποφοίτων να συμπληρώσετε τη δυνητική ζήτηση εργασίας, από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στις ΗΠΑ υπάρχει ήδη Πανεπιστήμιο που δίνει για μη επανδρωμένα οχήματα στο Φοίνιξ της Αριζόνα, αλλά πτυχίο και για μη-επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:
-->
                
Από το liakonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου