Translate

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Η σπηλιά της Σίβυλλας Κυμαίας στη Νάπολη

Πρόκειται για μια πύλη του κατω κόσμου γνωστή απο τις περιγραφές του Βιργιλίου στο κλασικό έργο Αινειάδα, πριν από 2.000 χρόνια. Στο έργο, ο ποιητής περιγράφει μια σπηλιά με εκατό εισόδους που οδηγούν βαθιά κάτω από τη γη, μέχρι τον Κάτω Κόσμο.
Ο Βιργίλιος έγραψε το αριστούργημά του, τον 1ο αιώνα π.Χ., και αφηγείται την ιστορία του ήρωα της Τροίας Αινεία. Σε αυτό το σπήλαιο που βρίσκεται στην Κύμη, μια ελληνική αποικία κοντά στη
σύγχρονη Νάπολη της Ιταλίας, ο Αινείας βρίσκει τη ιέρεια Σίβυλλα που ήταν 700 χρονών ,και προφήτευε γύρω από το κοίλο σπήλαιο. Αυτή οδήγησε τον Αινεία μέσα από τις σπηλιές στην κόλαση. Ένας χρησμός του μαντείου έλεγε ότι ο Αινείας, θα γινόταν ιδρυτής μιας μεγάλης και ισχυρής δυναστείας. Μετά τη φυγή του απ την Τροία έφτασε στο Λάτιο και επισκέφθηκε το μαντείο.Η Σιβύλλα τότε τον οδήγησε σε ένα μακρύ διάδρομο που γύρω του χόρευαν φοβερές σκιές. Μπροστά του εμφανίστηκε ο πατέρας του ο Αγχίσης που τον διαβεβαίωσε ότι το μέλλον του θα ήταν λαμπρό και του έδειξε μια αυτοκρατορία που είχε στη μέση το Λάτιο. Αναφερόταν στη Ρώμη. Όντως σύμφωνα με το Βιργίλιο, ο Αινείας έγινε βασιλιάς αυτής της χώρας που εξελίχθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Επικρατέστερα ονόματα της Κυμαίας Σίβυλλας είναι: Αμάλθεια, Διηφόβη και Ιεροφίλη.
Τη δεκαετία του 1920 μια ομάδα αρχαιολόγων ξεκίνησε ανασκαφές στην περιοχή του ναού του Απόλλωνα στην Κύμη. Το 1932 ο Ιταλός αρχαιολόγος Amadeo Maiuri εντόπισε υπόγειους διαδρόμους εκεί που βρισκόταν το μαντείο. Όσοι ήθελαν να πάρουν χρησμό έπρεπε να κατέβουν μέσα απο μια στενή στοά μήκους 131 μέτρων για να φτάσουν στο σπήλαιο.

Όταν ο ενδιαφερόμενος έφτανε στην είσοδο του σπηλαίου η Σιβύλλα φώναζε: «Ζητήστε το ρητό γρήγορα. Ο Θεός δείτε ο Θεός». Αμέσως άλλαζε έκφραση,έλυνε τα μαλλιά της και η φωνή της δεν ακουγόταν ανθρώπινη.
Η Σύβιλλα Κυμαία προέβλεψε την έλευση του Ιησού Χριστού. Και όχι μόνο προέβλεπε ότι θα λέγεται Χριστός, αλλά και ότι το όνομά του θα έχει τέσσερα φωνήεντα και δύο σύμφωνα. (Ιησούς)
«δή τότε και μεγάλοιο θεού παίς ανθρώποισι, ήξοι σαρκοφόρος, θνητοίς ομοιούμενος εν γή. Τέσσαρα φωνήεντα φέρει, τα δ' άφωνα εν αυτώ δισσών αγγέλων, αριθμού δ' όλον εξονομήνω. Οκτώ γαρ μονάδας, τόσας δεκάδας επί τούτοις ηδ' εκατοντάδας οκτώ, απιστοτέροις ανθρώποις, ούνομαι δηλώσει. Σύ δ' ΄ενί φρεσί σήσι νόησον»

«και τότε ο Υιός του μεγάλου Θεού θα έλθει στους ανθρώπους με σάρκα, ομοιάζων με τους θνητούς στη γή. Τέσσερα φωνήεντα θα φέρει, το δε άφωνον φανερώνεται σε αυτόν διπλό, και όλον τον αριθμό θα αποκαλύψω. Οκτώ μονάδες, τόσες δεκάδες επί αυτών και οκτώ εκατοντάδες, το όνομά του θα φανερώσει στους απίστους. Εσύ δε κατανόησέ το καλά στο νού σου»
I Η Σ Ο Υ Σ = 10+8+200+70+400+200 = 888
Την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, θεωρήθηκαν κρατικό μυστικό, και μόνο 15 εκλεγμένοι που τους επέλεγε η Ρωμαϊκή Σύγκλητος είχαν το δικαίωμα πρόσβασης στα Συβιλλικά κείμενα. Επρόκειτο για τα "Σιβυλλικά βιβλία" που φυλάσσονταν και φρουρούνταν σε μια μαρμάρινη κρύπτη κάτω από το ναό του Καπιτωλίου Δία στη Ρώμη.
-->
Ο θεός του μαντείου ο Απόλλωνας χάρισε στη Σίβυλλα, μακραίωνη ζωή όχι όμως και άφθαρτη νεότητα. Η τεράστια και απόκοσμη φιγούρα της Κυμαίας Σίβυλλας απεικονίστηκε απο τον Μιχαήλ Άγγελο στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό.
ΠΗΓΗ
Από το thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου