Translate

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μετανάστες ασπάζονται τον Χριστιανισμό μόνο και μόνο για να πάρουν άσυλο (ΦΩΤΟ)

Καιροσκοπισμός ή ενσωμάτωση; Εκτός από το κύμα ιστορικών διαστάσεων με μετανάστες που φθάνουν στην Ευρώπη και προέρχονται από την Μέση Ανατολή και την Αφρική, η Γηραιά Ηπειρος γνωρίζει σήμερα ένα άλλο κύμα: της αλλαγής θρησκείας.

Το διεθνές πρακτορείο Associated Press (AP) πήγε στο Βερολίνο σε μια ευαγγελική εκκλησία όπου «εκατοντάδες αιτούντες άσυλο Ιρανοί και Αφγανοί βρίσκονται ανάμεσα στους
χριστιανούς πιστούς», όπως αναφέρει.
«Σίγουρα, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι αυτή η απόφαση δίνει περισσότερες ελπίδες να αποκτήσουν άσυλο. Μπορούν έτσι να ισχυριστούν ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην χώρες καταγωγής τους γιατί θα υποστούν θρησκευτικό πόλεμο» αναφέρει το πρακτορείο.
Στη Γερμανία προτεραιότητα ασύλου έχουν όσοι έφυγαν από τον εμφύλιο της Συρίας. Η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη για τους αιτούντες άσυλο από το Ιράν ή το Αφγανιστάν, γιατί οι συνθήκες ζωής στις χώρες τους είναι πολύ καλύτερη», αναφέρει το ΑΡ.
Αφγανοί και Ιρανοί πιστεύουν ότι οι ελπίδες τους να μείνουν στην Ευρώπη αυξάνονται όταν αλλάξουν θρησκεία γιατί στις χώρες τους το να ασπαστεί κάποιος τον χριστιανισμό ισοδυναμεί με φυλάκιση ή και ποινή θανάτου
Ο ιερέας Gottfried Martens, της ευαγγελικής εκκλησίας Trinity Church στο Βερολίνο εκτιμά ότι τα κίνητρα δεν έχουν σημασία. Πιστεύει ότι «πολλοί πρόσφυγες ελκύονται τόσο πολύ από το μήνυμα του Χριστού που αλλάζουν τη ζωή τους». Προσθέτει ότι μόνο το 10% όσων βαπτίζονται χριστιανοί δεν επιστρέφουν στην εκκλησία, μετά την βάπτισή τους. Ο ιερέας αναγνωρίζει ότι ορισμένοι βαπτίζονται γιατί ελπίζουν ότι θα πάρουν άσυλο «αλλά τους καλώ να έρθουν κοντά μας, γιατί ξέρω ότι όποιος έρχεται στην εκκλησία δεν είναι πια ο ίδιος», δηλώνει.
Η εκκλησία του ιερέα Martens έγινε διάσημη: βαπτίζει τους μουσουλμάνους μόνο με τρεις μήνες κατηχητικό και τους βοηθάει να κάνουν τις αιτήσεις ασύλου. Η εκκλησία του είχε 150 μέλη και τώρα έχει 600 σε δύο χρόνια, ενώ υπάρχει λίστα αναμονής για άλλες 80 βαπτίσεις.
Ο Ιρανός Vesam Heydari, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο, είχε πάρει άσυλο στην Νορβηγία και είχε βαπτιστεί εκεί χριστιανός, πριν έρθει στη Γερμανία. «Η πλειοψηφία των Ιρανών εδώ δεν βαπτίζονται από πεποίθηση αλλά γιατί θέλουν απλά να μείνουν στην Γερμανία» λέει.
Αλλά και άλλες εκκλησίες στην Γερμανία, ειδικά οι λουθηριανοί στο Ανόβερο και την Ρηνανία αύξησαν κατά πολύ τους πιστούς αφού πολλοί Ιρανοί ασπάστηκαν στον χριστιανισμό, σημειώνει το ΑΡ.
Το Ομοσπονδιακό γραφείο της Γερμανίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν θέλησε να σχολιάσει τα κίνητρα των αιτούντων άσυλο που βαπτίζονται χριστιανοί.
Αλλά και στη Δανία, εκατοντάδες μουσουλμάνοι ασπάζονται τον χριστιανισμό και οι αρχές υποπτεύονται ότι υπάρχει κίνητρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Tribune de Genève, με ρεπορτάζ από την Κοπεγχάγη.
Η εφημερίδα επισκέφθηκε την εκκλησία Apostelkirken της Κοπεγχάγης, μια Κυριακή του Απριλίου, και είδε ότι κρατούσαν την Βίβλο και παρακολουθούσαν την λειτουργία όχι μόνο Δανοί αλλά και πάρα πολλοί Ιρανοί. Ανδρες και γυναίκες, νέοι στην πλειοψηφία τους και ντυμένοι με ευρωπαϊκά ρούχα, άκουγαν χάρη σε ειδικά ακουστικά την θεία λειτουργία μεταφρασμένη στα ιρανικά.
Οι αιτούντες άσυλο είναι όλο και περισσότεροι που συχνάζουν σε αυτή την ευαγγελική εκκλησία για να ασπαστούν τον χριστιανισμό. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλες προτεσταντικές εκκλησίας του βασιλείου της Δανίας.
-->
Σύμφωνα με την Ενωση βοήθειας στους χριστιανούς πρόσφυγες Folkekirkens Asylsamarbejde, τουλάχιστον 100 Ιρανοί βαπτίστηκαν από το τέλος του 2015 και άλλοι 300 περιμένουν στη λίστα για να βαπτιστούν.
Από το yiorgosthalassis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου