Translate

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Video: ο αόρατος σωματοφύλακάς που μπορείς να έχεις κι εσύ

Το κόλπο είναι γνωστό: όταν παίρνουμε την απόφαση να επιστρέψουμε στο σπίτι τις βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, συνήθως ένας φίλος αναγκάζεται να μας μιλάει στο κινητό, μέχρι να φτάσουμε ασφαλείς μέχρι το κρεβατάκι μας. Μια νέα εφαρμογή, όμως, βάζει stop στην άσκοπη πολυλογία, χωρίς να μας αφαιρεί το αίσθημα ασφάλειας, στους σκοτεινούς και άδειους δρόμους.
Αν, λοιπόν, είτε εσύ είτε οι κολλητοί σου βαρεθήκατε να
μιλάτε στο κινητό, λέγοντας ό,τι σπανίως ουσιαστικό λέτε κατά τη διάρκεια της επιστροφής στο σπίτι, μία νέα εφαρμογή σάς λύνει τα χέρια και σας “κλείνει” το στόμα.

Η εφαρμογή ονομάζεται  Companion και αφού την κατεβάσεις στο κινητό σου, λειτουργεί κάπως έτσι:
Όταν χρειαστεί να περπατήσεις στους δρόμους, σε στιγμή που αισθάνεσαι άβολα να είσαι μόνος/η, την ανοίγεις, βάζεις το σημείο εκκίνησης και το σημείο προορισμού σου και ορίζεις έναν φίλο σου από τη λίστα των επαφών σου ως "σύντροφο" για το ταξίδι. Στη συνέχεια, ξεκινάς το περπάτημα, με το κεφάλι ήσυχο.
Το Companion θα σε ρωτά ανά τακτά χρονικά διαστήματα αν είσαι καλά και εσύ θα πατάς Ok. Σε περίπτωση όμως που αργήσεις πάνω από 15 δευτερόλεπτα, κάτι που ίσως σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα ειδοποιείται το άτομο το οποίο έχρισες ως προσωπικό σου “σωματοφύλακα” στη διαδρομή.
Το άτομο που θα έχεις για “παρέα” δεν χρειάζεται να κατεβάσει την εφαμογή, χρειάζεται όμως να έχει καλή σχέση με το κινητό του, για να δει την κλήση και να δράσει άμεσα.

Λοιπόν, το σκέφτεσαι;
                       
-->
Θα βρεις το Companion εδώ:
Από το pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου