Translate

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: Η σημερινή (25/02) πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή (25.02.2018), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Από το βράδυ, εκ νέου στα δυτικά με σταδιακή ανατολική επέκταση. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και
βαθμιαία από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, που κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Στα υπόλοιπα, ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ, τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και από το βράδυ, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από τα 300 μέτρα) και αργά τη νύχτα, πιθανώς τοπικά στα πεδινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς τη νύχτα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς. Αργά τη νύχτα, πυκνές χιονοπτώσεις πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 και από το βράδυ 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και καταιγίδες

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα βόρεια τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανόν αργά τη νύχτα να είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί, που θα είναι τοπικά ισχυρές.
-->
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με εξασθένηση στα νότια.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Από το newsit
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου