Translate

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πλησιάζουμε το "σημείο χωρίς επιστροφή" - Ποια χρονιά ορίζεται παγκοσμίως ως "ορόσημο";

Του Άρη Δημόπουλου

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την χρονιά στην οποία ο ανθρώπινος πολιτισμός θα βιώσει τρομερές αλλαγές, που θα στιγματίσουν την πορεία του. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τώρα οι άνθρωποι από τον χώρο της καινοτομίας, της τεχνολογίας και την έρευνας, θεωρώντας πως τα αμέσως επόμενα χρόνια η κινητήριος δύναμη των ανθρώπινων κοινωνιών θα είναι η..
.βιώσιμη ανάπτυξη.
Η μεγάλη "έκρηξη" ωστόσο αναμένεται να γίνει το 2021, χρονιά - ορόσημο για πολλές αλλαγές πάνω στον πλανήτη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το τεχνολογικό επιστημονικό έντυπο του ΜΙΤ, technologyreview.com, αναφερόμενο στις τεχνολογίες νέας γενιάς που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς και εισάγονται πλέον στην καθημερινότητά μας.
Κυρίαρχο ρόλο σε αυτές τις "κοινωνίες του μέλλοντος", που δεν βρίσκονται και τόσο μακριά μας, παίζει η τεχνητή νοημοσύνη, από κοινού με την "πράσινη ενέργεια και τεχνολογία".

Αυτοκίνητα, πλοία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς οδηγό, θα αποτελούν μόνο την αρχή. Ο άνθρωπος θα έρθει σε δεύτερη μοίρα, στον "βωμό" της τεχνολογικής προόδου.
Για παράδειγμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φτάσουν το 4% στις ΗΠΑ και το 5% των πωλήσεων στην Ευρώπη, ενώ η ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας ζήτησης. Φυσικά όλα αυτά θα είναι βασισμένα στην..."βιώσιμη ανάπτυξη", όρος άρτια συνδεδεμένος με την Ατζέντα 2030, που θέλει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων να υλοποιούνται έως το 2020.
Ως εκ τούτου το 2021 μοιάζει η χρονιά που οι σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες θα έχουν...αποδεχθεί την αλλαγή, περνώντας το "σημείο χωρίς επιστροφή".

Μάλιστα το....μενού έχει και τον κατάλληλο διατροφικό κώδικα που θα αρμόζει στην νέα εποχή, με κρέατα εργαστηρίου, εγκεκριμένα άλευρα και φυσικά ελεγχόμενα αποθέματα σε πρώτες ύλες.
Πρόθυμη να κάνει την αρχή είναι η εταιρεία Memphis Meats, όντας η πρώτη που θα παράγει μαζικά ένα φτηνό τεχνητό κρέας, φιλοδοξώντας να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.
Το μέλλον δεν είναι τόσο μακριά όσο τυχόν φαντάζεστε:
Από το el.gr
-->
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου