Translate

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Οι ανεξήγητες μελανιές στα πόδια σας – Σε τι οφείλονται;

Οι ανεξήγητες μελανιές προκαλούν συναγερμό και οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν. Οι μελανιές μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, ενώ η θέση τους μπορεί να είναι η ένδειξη της υποκείμενης αιτίας…
Αυτό το άρθρο διερευνά τις κοινές αιτίες και παρέχει μια συνοπτική βάση πληροφοριών σχετικά με τις ανεξήγητες μελανιές στα πόδια. Η γνώση των δευτερευόντων παραγόντων πρόκειται να
αποδειχθεί σωτήρια για την υγεία σας.

1. Σωματική άσκηση ή τραυματισμοί
Οι μικροτραυματισμοί μπορεί να δημιουργήσουν μελανιές. Μπορεί να εμφανιστούν μερικές ημέρες αργότερα μέχρις ότου ανεβεί το αίμα στην επιφάνεια του δέρματος και αυτό συχνά προκαλεί ανησυχία για το ποια ήταν η πραγματική αιτία. Πράγματι, η έντονη φυσική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των μικρών αιμοφόρων αγγείων. Τότε το αίμα διαρρέει και δημιουργούνται μελανιές.

2. Έκθεση στον ήλιο
Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου βλάπτει το δέρμα και τα αιμοφόρα αγγεία και οδηγεί σε μελανιές, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους ανθρώπους.

3. Λήψη φαρμακευτικής αγωγής
Μία ποικιλία από φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του αίματος να πήζει. Η λειτουργία των αιμοπεταλίων μειώνεται από πολλά αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Πράγματι, η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη επηρεάζουν τη λειτουργία των αιμοπεταλίων. Άλλα φάρμακα που προκαλούν φλεγμονή στους ιστούς και τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί επίσης προκαλέσουν μελανιές όπως είναι τα κορτικοστεροειδή.

4. Γήρανση
Οι συνδετικοί ιστοί εξασθενούν με την ηλικία και ακόμα και μικρά ασήμαντα τραύματα μπορεί δημιουργήσουν μελανιές.

5. Η ανεπάρκεια βιταμίνης
Οι βιταμίνες είναι συμπαράγοντες σε μία ποικιλία διεργασιών του σώματος και η ανεπάρκεια σε βιταμίνες Β12, C, Κ και φολικού οξέος μπορεί να προκαλέσει την αδυναμία των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα τη δημιουργία μελανιάς.

6. Μειωμένο σωματικό λίπος
Το σωματικό λίπος είναι το φυσικό σύστημα απορρόφησης κραδασμών του σώματος. Τα λεπτά άτομα ή τα άτομα που έχουν χάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα κιλά είναι πιο επιρρεπή σε μελανιές.

7. Διαβήτης
Ο μακροχρόνιος διαβήτης οδηγεί σε αγγειακή νόσο και μπορεί να προκαλέσει εύκολα μελανιές στο σώμα. Η μελανίζουσα ακάνθωση είναι ένας σκούρος αποχρωματισμός του δέρματος πάνω από τις πτυχώσεις του σώματος και γύρω από τον λαιμό. Πολλοί πιστεύουν ότι η παρουσία αυτού του αποχρωματισμού είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για την επικείμενη ανάπτυξη του διαβήτη.

8. Η νόσος Graves
Ένας υπερδραστήριος θυρεοειδής προκαλεί πολλές αλλαγές στη φυσιολογία του σώματος. Άτομα με νόσο του Graves χάνουν βάρος, αναπτύσσουν λεπτό και μελανιασμένο δέρμα και χάνουν τα μαλλιά.

Διορθωτικά μέτρα για τις ανεξήγητες μελανιές
Οι ανεξήγητες μελανιές στα πόδια σας – Κρύα κομπρέσα

Ο πάγος περιορίζει τα τραυματισμένα αιμοφόρα αγγεία και διακόπτει την αιμορραγία. Τυλίξτε σε μια πετσέτα πάγο και εφαρμόστε στη μελανιασμένη περιοχή για 15 λεπτά τρεις φορές την ημέρα.

Ζεστή κομπρέσα
Αν η μελανιά έχει περίπου 48 ώρες στο σώμα, η θερμότητα θα τη διαλύσει γρηγορότερα. Εφαρμόστε λοιπόν μια ζεστή πετσέτα ή μαξιλάρι θέρμανσης για 10 λεπτά τρεις φορές την ημέρα.

Ανύψωση των ποδιών
Οι μεγάλες μελανιές γενικά προκαλούν οίδημα στην περιοχή. Ανυψώνοντας το πόδι περιορίζουν και ελαχιστοποιούν το πρήξιμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κακώσεις και μελανιές στα άκρα.

Καλέστε τον γιατρό σας εάν:
-->
Εμφανίζονται μεγάλες ανεξήγητες μελανιές.
Έχετε αιμορραγία στα ούλα.
Πονάτε υπερβολικά, ειδικά εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα (π.χ. κουμαρίνη, Pradaxa, lovenox).
Μια μελανιά δεν βελτιωθεί ή δεν επουλωθεί σε δύο έως τρεις εβδομάδες.
Από το ksipnistere
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου