Translate

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΟΛΙΘΟ SAYHUITE ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

Το Sayhuite (Saywite) είναι ένας αρχαιολογικός χώρος 47 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Abancay, περίπου 3 ώρες μακριά από την πόλη του Κούσκο, στο Περού. Η περιοχή θεωρείται ως το κέντρο της θρησκευτικής λατρείας των Ίνκα.
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στην περιοχή είναι ο μονόλιθος Sayhuite, ένας τεράστιος βράχος που περιέχει πάνω από 200 γεωμετρικά και
ζωόμορφα σχήματα, όπως ερπετά, βατράχια, και αιλουροειδή.

Οι σκοποί του μνημείου είναι άγνωστοι, αν και θεωρείται ότι ίσως να ήταν μοντέλο για δοκιμές των ιδιοτήτων του νερού σε σχετικά έργα. Κοντά υπάρχουν όγκοι ανδεσίτη που θεωρείται ότι δεν μπορούσαν να σκαλιστούν με τα εργαλεία των Ίνκα, δημιουργώντας ερωτηματικά για το ποιος δημιούργησε το μνημείο και πότε.
Οι λειτουργίες ή ο σκοπός αυτού του μυστηριώδους μονόλιθου δεν είναι γνωστές, αλλά ο ερευνητής Arlan Andrews πιστεύει ότι χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο κλίμακας για το σχεδιασμό, ανάπτυξη, δοκιμή, και ιδιότητες της ροής του νερού για τα δημόσια έργα.

Ενώ οι δημιουργοί αυτού του μονόλιθου παραμένουν μυστήριο, είναι σημαντικός για τους, αρχαιολόγους καθώς τους παρέχει μία  εικόνα για τον πολιτισμό των παρελθόντων λαών. Μέσα από περαιτέρω ανάλυση, οι αρχαιολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο χώρος Sayhuite ήταν ένα θρησκευτικό κέντρο για τους Ίνκα.
Το πιθανότερο είναι ότι οι άνθρωποι που το κατασκεύασαν το χρησιμοποιούσαν για τελετές για τη λατρεία του νερού σε αυτό το χώρο. Πιθανολογείται, από τους σύγχρονους μηχανικούς ότι ο μονόλιθος είναι μια απεικόνιση του συστήματος άρδευσης στην κουλτούρα των Ίνκα.
-->
Ενώ το ακριβές νόημα αυτής της πέτρας παραμένει άλυτο, η σημασία της θα παραμείνει πάντα η ίδια.
Από το apocalypsejohn
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου