Translate

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

UBS: Έρχεται μεγάλη πτώση τον Σεπτέμβριο στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές

Η στροφή είχε ως στόχο την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς σε μια εποχή που κάποιοι ειδήμονες πίστεψαν ότι η 30ετή ανοδική αγορά των ομολόγων έφτανε στο τέλος της.
Μεγάλες είναι πλέον οι πιθανότητες να υπάρξει μια κατακόρυφη πτώση των μετοχών τον Σεπτέμβριοτου 2016, σύμφωνα με τη ελβετική επενδυτική τράπεζα UBS.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη UBS αυτό το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι
η λεγόμενη στροφή από τα ομόλογα στις μετοχές (που θα αποτελούσε μεγάλη πηγή εισροών) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Αυτή η ιδέα κέρδισε τους πρώτους υποστηρικτές στις αρχές του 2013, όταν οι επενδυτές άρχισαν μια μαζική αλλαγή στην κατανομή του ενεργητικού τους από τα ομόλογα στις μετοχές.
Αυτό οδήγησε σε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια θα αντιμετωπίσουν μια μαζική έξοδο, καθώς οι επενδυτές μετακινούνταν προς τις μετοχές.
Η στροφή είχε ως στόχο την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς σε μια εποχή που κάποιοι ειδήμονες πίστεψαν ότι η 30ετή ανοδική αγορά των ομολόγων έφτανε στο τέλος της.
Ωστόσο, οι επενδυτές συνέχισαν να επενδύουν σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια και έτσι η αγορά συνεχίζει να… υπάρχει.
Σύμφωνα με τη UBS η στροφή μακριά από τα μετρητά και τα ομόλογα είναι απίθανο να συμβεί εντός του 2016.
Επιπλέον, το ράλι όλων των εποχών στη χρηματιστηριακή αγορά έχει σε μεγάλο βαθμό βασιστεί στην επαναγορά μετοχών από τις εταιρείες. 
-->
Οι επαναγορές -όχι ιδιώτες επενδυτές - ήταν η μεγαλύτερη πηγή ζήτησης για τις μετοχές από το 2009.
«Σε αυτό το πλαίσιο, με τον δείκτη VIX σε χαμηλά επίπεδα, έπειτα από ένα καλοκαιρινό ράλι του S & P 500, με φόντο την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, οι μετοχές φαίνονται ευάλωτες σε μια υποχώρηση τον Σεπτέμβριο», ανέφερε η UBS.
Από το bankingnews
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου