Translate

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ποιοι στήνουν σκηνικό Οικουμενικής για την επόμενη μέρα

Δανειστές και «τρόικα εσωτερικού» επαναφέρουν «φαντάσματα» του παρελθόντος για να εφαρμόσουν τα επαχθή μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ετοιμάζουν «κυβέρνηση – μαριονέτα» με τη συμμετοχή πρόθυμων μνημονιακών

Ένα σκηνικό που θυμίζει ιστό αράχνης χτίζεται αργά και μεθοδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα με την αγαστή σύμπνοια το εγχώριου αλλά
και του ευρωπαϊκού κατεστημένου στις Βρυξέλλες.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει δεν φτάνει έως το Φθινόπωρο του 2016 παρά τα όσα διακηρύσσει περί εξάντλησης της τετραετίας και εκλογών το 2019. Τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Η τελευταία χθεσινή δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας δείχνει το κυβερνών κόμμα να υπολείπεται κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες από τη ΝΔ και τον κυβερνητικό του εταίρο τους ΑΝΕΛ να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο 2%, μετά τη μνημονιακή του μετάλλαξη.
Και αυτό χωρίς να συνυπολογιστούν δύο ουσιαστικά δεδομένα: Πρώτο ότι η πλειοψηφία από το 21% που δηλώνουν αναποφάσιστοι πηγαίνουν πάντα με τον νικητή (ο ΣΥΡΙΖΑ ηττάται καθαρά στην παράσταση νίκης) κι δεύτερον ότι ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί τα ακραία φορομπηχτικά μέτρα που ψηφίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και θα αφαιρέσουν από τις τσέπες των πολιτών τουλάχιστον 5,4 δισ. Ευρώ, οδηγώντας πολλούς από τους συμπολίτες μας στην απόγνωση και την πλήρη εξαθλίωση.
Όλοι περιμένουν ότι το Φθινόπωρο η κοινωνική πίεση προς την κυβέρνηση θα ενταθεί, με απεργίες και διαδηλώσεις, ενώ παράλληλα οι στόχοι των εσόδων από ΦΠΑ και έμμεσους φόρους-που ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα- ούτε κατά διάνοια δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν.
Το κλίμα αυτό γνωρίζουν πάρα πολύ καλά στις Βρυξέλλες και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες -κυρίως στο Βερολίνο- τα θεσμικά κέντρα που πλέον καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τύχες της χώρας έχοντας στα χέρια τους εργαλεία που έδωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το υπερταμείο στο οποίο τοποθέτησε όλα ανεξαιρέτως τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, παραδίδοντας ουσιαστικά και βέτο των δανειστών στη διοίκησή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr η εδραία πεποίθηση που έχει αρχίσει και διαμορφώνεται στα κέντρα αυτά που παρασκηνιακά συνομιλούν με την εγχώρια διαπλοκή είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αντέξει. Άρα όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για την επόμενη κίνηση. Ή καλύτερα να επιβάλλουν την επόμενη κίνηση πριν καν προλάβει ο σημερινός πρωθυπουργός αναλάβει αυτός πρωτοβουλία κινήσεων.
Για πολλούς η κίνηση αυτή θα ήταν οι εκλογές. Όπως όμως έχουν διαμηνύσει αυτό το αποκλείουν και αντιπροτείνουν την προετοιμασία μιας οικουμενικής κυβέρνησης η οποία με μεγάλη πλειοψηφία θα αναλάβει την πιστή εφαρμογή του νέου Μνημονίου και θα προικιστεί, επικοινωνιακά τουλάχιστον, με σαφή οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους, κάτι που πεισματικά δεν δίνεται σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του τόσο από τους εταίρους μας όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι θεσμοί εκτιμούν ότι μια κυβέρνηση με τόσο ισχνή πλειοψηφία δεν μπορεί να αντέξει την εφαρμογή του μνημονίου που η ίδια έχει ψηφίσει πολλώ δε μάλλον που αρκετοί βουλευτές έχουν δηλώσει αρμοδίως ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν πλέον ούτε ένα επιπλέον ευρώ φόρων και περικοπών.
Ούτε πολύ περισσότερο είναι διατεθειμένοι να παρακολουθήσουν την εφαρμογή μιας ψηφισμένης πρόβλεψης όπως είναι ο κόφτης, κάτι που από πολλούς εκτιμάται πως δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων να καταφέρει να πληρώσει τους φόρους και τις εισφορές που τους επιφυλάσσει το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους προετοιμάζεται μεθοδικά η λύση της οικουμενικής κυβέρνησης καθώς οι θεσμοί θέλουν σταθερή κυβέρνηση και πλειοψηφία, όπως και στην περίπτωση της κυβέρνησης Παπαδήμου που θα ξεπερνά τις 200 έδρες στη Βουλή.
Για όσους απορούν πως είναι δυνατόν να δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας να στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ισχυροί παράγοντες στις Βρυξέλλες εκμυστηρεύονται, στο Newsbomb.gr ότι η μέθοδος θα είναι η ίδια με το δημοψήφισμα. Όταν δηλαδή επισημάνθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που θα μπορούσε να έχει εφόσον εφαρμοστεί το σχέδιο εξόδου της χώρας από το Ευρώ. Κάτι που, έγειρε την πλάστιγγα αποτελεσματικά στο να γίνει το «όχι», «ναι» και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν στηθούν οι κάλπες.
Σε αυτή τη λογική εντάσσονται όλες οι κινήσεις που γίνονται με χειρουργικό τρόπο εδώ και μήνες στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς που στην ουσία είναι πλέον σοσιαλδημοκρατία.
Ανεξαρτήτως, της όποιας αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα, η βάση της συζήτησης είναι η ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, των αποκρατικοποιήσεων και τελικά της εφαρμογής του Μνημονίου. Αυτός θα είναι και ο συνεκτικός κρίκος αυτού που θα βαφτιστεί «εθνικός σκοπός» προκειμένου να συγκολλήσει έστω και πρόσκαιρα τα κομμάτια των πρόθυμων που θα εφαρμόσουν χωρίς παρεκκλίσεις, ίσως με ορισμένες ελαφρύνσεις που θα δοθούν, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει φορτώσει στη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε αυτό το μοτίβο εντάσσεται ουσιαστικά και η νεκρανάσταση του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος μόνο τυχαία δεν αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και πάλι μέσα από τις τάξεις του ΚΙΔΗΣΟ, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις.
Στο μεταξύ, εδώ και μερικούς μήνες, με αφορμή το βιβλίο - αγιογραφία που έγραψε ο πιστός του Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ξεπλύματος του πρώην πρωθυπουργού από τις βαριές ευθύνες που έχει για την έλευση των Μνημονίων και του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Ήδη, με συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και άλλες εκδηλώσεις και μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ γίνεται μια αυταπόδεικτη προσπάθεια «αθώωσης» του Γιώργου Παπανδρέου και μέσα από αυτό μια νέα προσπάθεια να πεισθεί ο ελληνικός λαός ότι τα μνημόνια ήταν μονόδρομος.
Όπως μάλιστα ανέδειξε μόνο το newsbomb.gr στην προχθεσινή επίσημη παρουσίαση του βιβλίου δεν έγινε καμία προσπάθεια να κρυφτεί το μέτωπο των «μνημονιακών χαρτογιακάδων» που έχει συμπτυχθεί προκειμένου να μείνει η Ελλάδα στο... σωστό δρόμο.
Όλοι οι παράγοντες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στο να δεθεί η χώρα μας χειροπόδαρα στα χρέη και στα δεσμά του ΔΝΤ και των δανειστών, έσπευσαν να υποστηρίξουν τη συγγραφική δεινότητα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και να τον «ξεπλύνουν» πολιτικά, δίνοντας του άφεση αμαρτιών για τα εθνικά εγκλήματα τα οποία υπέγραψε με τον φίλο του Γιώργο Παπανδρέου.
Με παρόντες τους πρώην πρωθυπουργούς, Γιώργο Παπανδρέου και Παναγιώτη Πικραμένο, καθώς και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι έγραψε το βιβλίο δίνοντας τη δική του άποψη για τα γεγονότα που δεν αμφισβητούνται.
Στην παρουσίαση του βιβλίου, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Γκίκας Χαρδούβελης, Φίλιππος Σαχινίδης, Αντρίκος Παπανδρέου, Φίλιππος Πετσάλνικος, Δημήτρης Ρέππας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Τάσος Γιαννίτσης, Νίκος Αλιβιζάτος, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Ζαννιάς.
Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο και δυστυχώς το μέλλον της χώρας είναι προδιαγεγραμμένο και «παιγμένο» κάτω από το τραπέζι.
Τα όσα ακούγονται περί ανασχηματισμού και εξάντλησης τετραετίας είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μιας κυβέρνησης που παραπαίει και αναζητά μια σανίδα σωτηρίας.
-->
Από το newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου