Translate

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελλάδα έτοιμη να σκάσει στα χέρια της γερμανικής Ευρώπης…

Του Μάκη Ανδρονόπουλου 

Με τις τράπεζες πλήρως απαξιωμένες από την επομένη της ανακεφαλαιοποίησης, με τις καταθέσεις μόλις στα 120 δισ. ευρώ και με μοναδική τραπεζική λειτουργία την μέσω αυτών πληρωμή μισθών και συντάξεων, με τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 24% και τον γενικό στις 464 μονάδες (8.2.2016) καθώς την Παρασκευή αναμένεται η εισβολή των τρακτέρ στο Σύνταγμα και τα οργανωμένα συμφέροντα να απαιτούν οικουμενική, λες και
αυτή θα χαρίσει τους φόρους και τη σύνταξη στους αγρότες, με άλλους 35 πρόσφυγες πνιγμένους στα ανοιχτά της Τουρκίας και την Ευρώπη κατατρομαγμένη από την υπαρξιακή της κρίση, η Ελλάδα μοιάζει έτοιμη να εκραγεί.
Με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να δημοσιοποιεί ομόφωνη απόφασή της, με την οποία εξηγεί πως «έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει όχι μόνον επί ζητημάτων, που άπτονται της απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και επί μείζονος και ευρύτερης δικαιοπολιτικής σημασίας θεμάτων», καταγγέλλει ότι «το καθεστώς των μνημονίων, που έχει επιβληθεί στη Χώρα μας οδηγεί, πλέον, σε αδιέξοδο» και ότι προκάλεσε στην «διασάλευση των αρχών του Κράτους Δικαίου και του Κράτους Πρόνοιας, από τις οποίες διαπνέεται η δημοκρατική έννομη τάξη μας». Τονίζει επίσης ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας. Ωστόσο, συνεχίζεται η επιβολή νέων μέτρων (ασφαλιστικό – φορολογικό), που πλέον πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών».
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εμφανίζεται ένας ανώνυμος κοινοτικός αξιωματούχος για να πει ότι η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό δεν είναι κοστολογημένη. Τι να κοστολογήσεις όμως με 1,5 εκατ. άνεργους (26%), 1 εκατ. απλήρωτους και 3 εκατ. ελευθεροεπαγγελματίες που δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους; Και πότε εμφανίζεται ο κύριος αυτός; … μόλις το euro2day.gr αποκάλυψε έγγραφα για το «Χοντρό παιχνίδι στην πλάτη της Ελλάδας» που γίνεται viral στα social media και αποκαλύπτει τους εκβιασμούς του Ερντογάν και τα άθλια παιγνίδια των Βρυξελλών εναντίον της Ελλάδας.
Ευτυχώς, που ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία που έκανε σε συνέδριο στη Βουδαπέστη είπε και μια αλήθεια. Ότι δηλαδή, «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν έχουν δώσει ούτε ένα σεντ για τα προγράμματα βοήθειας – της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου – από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)», καθώς ο ESM, «δεν χρησιμοποιεί το κατατεθειμένο κεφάλαιό του, ύψους 80 δισ. ευρώ, για να δίνει δάνεια, αλλά ως εγγύηση για να δανείζεται από τις αγορές με πολύ ευνοϊκούς όρους. Αυτό, πρόσθεσε, καθιστά τον ESM πολύ διαφορετικό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο αναχρηματοδοτείται από τις κεντρικές τράπεζες».
Ευτυχώς επίσης, που υπάρχει ο σοφός κύριος Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυτός που οι της αριστεράς τον βρίζουμε εγκάθετο της Goldman Sachs, ο οποίος πριν λίγες μέρες σε ομιλία του στη Bundesbank, τα έβαλε με την Κομισιόν στηρίζοντας έμμεσα τη Γαλλία και την Ιταλία στο ζήτημα του Συμφώνου Σταθερότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι
«τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή και χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα», ενώ για το Προσφυγικό τους είπε κατάμουτρα ότι είχαν «λάθος πολιτική αντίδραση» που «δημιουργεί πιέσεις αποδόμησης της συνθήκης Σένγκεν» και «δημιουργεί αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων».
Αν λοιπόν η Ελλάδα σκάσει… -επειδή το Βερολίνο δεν έχει ιδέα από πολιτική και ασχολείται μόνο με το πώς θα καταλάβει τον κόσμο-, … θα σκάσει στα χέρια της γερμανικής Ευρώπης. Ούτε τα συρματοπλέγματα της ΠΓΔΜ, ούτε η περικοπή των ελληνικών συντάξεων θα σώσουν την Ευρώπη. Το ωστικό κύμα θα είναι τεράστιο και θα τρυπήσει την φούσκα της γερμανικής αλαζονείας του κυρίου Σόιμπλε και τα 64 τρισ. δολάρια των παραγώγων της Deutsche Bank και την μπούρδα της «τραπεζικής ενοποίησης». Σαν το ζέπελιν Χίντενμπουργκ!…. Η γερμανική πολιτική και όχι το Brexit ή η Λεπέν αποτελεί το μείζον διαρθρωτικό πρόβλημα της Ευρώπης και αυτό μόνο οι Γερμανοί μπορούν να το λύσουν ήπια. Αν δεν το λύσουν οι ίδιοι θα λυθεί από τους υπόλοιπους με κόστος που θα το πληρώσει όλο η Γερμανία, διότι αυτή τη φορά κανείς δεν θα της φερθεί όπως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε ότι αφορά την απασφαλισμένη Ελλάδα, που μόνη της «αυτοκτόνησε» με τα capital control, εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει τι της γίνεται -αφού κανείς από τους αρμόδιους μπορεί να της το πει- εμφανίζει μια πρωτοφανή ανθεκτικότητα ψυχολογική και κοινωνική περιμένοντας να εμφανιστεί εκείνη η ηγεσία που θα κατανοήσει ότι το ιστορικό ευρωπαϊκό momentum και έχοντας εθνικό σχέδιο, θα κάνει αυτό που πρέπει.
Πηγή Μάκης Ανδρονόπουλος
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Από το kostasxan
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου